radio tomi predvajalnik

Policisti Postaje prometne policije Koper so izvedli poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil. Nadzor je potekal na avtocestnem križu in njenih vzporednih cesta. Prekontrolirali so 32 voznikov tovornih vozil.

V nadzoru so beležili tudi hujše kršitve delovno-pravne zakonodaje ter izpravnosti tovornih vozil. Izvedli so 19 ukrepov in dva hitra postopka z izdajo odločbe. Izstopajoč primer večjih kršitev je voznik tovornega vozila, katerega sedež je na območju Logatca. Voznik je s tovornim vozilom peljal po regionalni cesti od Logatca proti Razdrtem, kljub temu, da cesta dovoljuje le vožnjo tovornih vozil v lokalnem prometu. Med kontrolo tahografa je bilo ugotovljenih več kršitev delovno-pravne zakonodaje.

Zaradi ugotovljenih tehničnih pomanjkljivosti na vozilu je bil vozniku odrejen izredni tehnični pregled v Postojni, kjer so se domneve policistov tudi potrdile. Vozniku je bil izdan plačilni nalog v višini 300 evrov, zoper pravno osebo pa bo voden prekškovni postopek.

 tovorno vozilo 1

tovorno vozilo 2

tovorno vozilo 3

tovorno vozilo 4

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran