radio tomi predvajalnik

policija splosniMariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 277 klicev, od tega 80 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Včeraj popoldan je v podjetje v okolici Ptuja pripeljalo tovorno priklopno vozilo makedonskih registrskih oznak. V vozilu so odkrili tri, med tovorom skrite, državljane Afganistana. Vsi trije so, tako skriti, na MMP Gruškovje ob 13.10 nedovoljeno vstopili v našo državo.

Tujce bodo policisti vrnili hrvaškim varnostnim organom. Ker pa postopek še ni zaključen, so tujce začasno nastanili v Center za tujce.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 13 kaznivih dejanj,
  • 11 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije, v kateri sta se dve osebi lažje telesno poškodovali,
  • 6 povoženj divjadi,
  • 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
  • 1 kršitelju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • 2 nesreči pri delu.

UNIČIL SKORAJ VSE
Neznani storilec je med 23. in 26. 5. 2020, pristopil do zapuščenega in odklenjenega gostinskega objekta na območju PP Rače. Na objektu je razbil več stekel na balkonskih vratih, v večih sobah pa je polomil tudi postelje in omare. V kuhinji je poškodoval več kuhinjskih elementov ter razbil več kosov jedilnega servisa, na zunanji terasi pa je poškodoval mizo iz marmorja.

Materialna škoda znaša okoli 5.000 evrov.

NESREČA PRI DELU
Včeraj popoldan je 44-letni domačin menjaval salonitne plošče na prizidku domače stanovanjske hiše na Hočkem Pohorju. Okoli 17.50 je padel v notranjost prizidka in se hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

Policisti bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran