radio tomi predvajalnik

policija splosniVčeraj, 26. maja ob 17.09 uri, je bila Policijska uprava Nova Gorica obveščena o varnostnem dogodku oz. streljanju na Rejčevi ulici v Novi Gorici in v katerem je bilo udeleženih več oseb. Takoj po prijavi so bile na omenjeni kraj napotene policijske patrulje in kriminalisti novogoriške policijske uprave, vendar na kraju ni bilo nikogar, v dogodku ni bila nobena oseba poškodovana. Po do sedaj zbranih obvestilih je v navedenem dogodku prišlo do uporabe strelnega orožja, vpletene pa naj bi bile tri osebe; v tem trenutku še niso bile izsledene.

Intenzivna kriminalistična preiskava okoliščin včerajšnjega varnostnega dogodka na Goriškem še vedno poteka, kriminalisti in policisti pa zbirajo obvestila v smeri sumov storitve dveh kaznivih dejanj, in sicer poskusa uboja (po drugem odstavku 115. člena KZ-1) in suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva (po določilu 307. člena KZ-1). O vseh do sedaj zbranih ugotovitvah smo obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišč in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).

Hkrati naprošamo občane, ki bi o dogodku imeli kakršnekoli koristne informacije, da to sporočijo na interventno številko 113, anonimni telefon 080 1200 ali pokličejo policiste najbližje policijske postaje. Prav tako pozivamo občane, ki bi imeli morebitne informacije glede poškodovanega osebnega avtomobila znamke Citroen, C1, bele barve, ki je povezano z omenjenim varnostnim dogodkom, da jih sporočijo Policiji na zgoraj omenjene telefonske številke.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran