radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 174 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 41 dogodkov, s področja javnega reda in miru 55 dogodkov in s področja prometne varnosti 57 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 7 tatvin, poskus vloma in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primeru nasilja v družini kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 15 krat na javnem kraju (3 osebe so bile pridržane) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med 26. 5. 2020, od 6. ure in 27. 5. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 13 tujcev (drž. Maroka, Tunizije in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Drzna tatvina
Policisti so bili včeraj obveščeni drzni tatvini na Ižanski cesti v Ljubljani. Do sedaj neznani storilec je s kolesom pripeljal do druge kolesarke in jih iz košare odtujil žensko torbico z vsebino. S tem jo je oškodoval za nekaj sto evrov. Po dejanju se je odpeljal v smeri Botaničnega vrta. Opis storilca: mlajši moški s črno kapuco čez glavo. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 12. ure se je na Litijski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost motoristu, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 7. uro se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen mopedist, ki je zaradi nepravilnega premika padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Policisti obravnavali voznika, ki so mu v zadnjih štirih letih zasegli že 23 vozil
Policisti so včeraj v Grosuplju obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Prometno nesrečo je zaradi nepravilnega vključevanja v promet povzročil 38 letni voznik. Vozil je neregistrirano vozilo na katerem je imel nameščene ukradene registrske tablice. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Slednjemu je bilo v zadnjih štirih letih v različnih postopkih zaseženih kar 22 osebnih avtomobilov. Tudi v tem primeru so policisti vozilo zasegli in bo zoper njega podan obodolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitev cestno prometnih predpisov. Prav tako policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja tatvine, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Čez vikend in v tem tednu ugotovljenih več hujših cestno prometnih prekrškov, predvsem prekoračitev hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola
Preko vikenda in v tem tednu so ljubljanski prometni policisti poleg voznika, ki je vozil po avtocesti s hitrostjo 272km/h o čemer smo poročali v ponedeljek, ugotovili še več prekoračitev hitrosti na avtocesti, kjer so vozniki vozili več kot 200 km/h. Na avtocesti med Domžalami in Ljubljano so tako poleg voznika, ki je vozil s 272 km/h, zaznali še prekoračitve hitrosti kjer so vozniki vozili z 202, 205 in 209 km/h, na dolenjski avtocesti pa voznika, ki je vozil z 202 km/h. Poleg tega so imeli v postopku voznika, ki je po štajerski avtocesti vozil 197 km/h in je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.40 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Predpisana globa za omenjene prekoračitve hitrosti je 1200 eur in stranska sankcija 9 kazenskih točk, za vožnjo pod vplivom alkohola pa goloba 500 eur in stranska sankcija 5 kazenskih točk.

Včeraj so Ljubljanski policisti ustavili voznika, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kočevski policisti so na regionalni cesti med Ribnico in Kočevjem ustavili voznika, ki je izven naselja vozil s hitrostjo 160km/h. Obema je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

 hitrost 197kmh

hitrost 202kmh 1

hitrost 202kmh 2

hitrost 205kmh

hitrost 209kmh

Zato znova pozivamo: Vozite previdno, le skupaj lahko poskrbimo, da bodo naše ceste varne za vse. Hitrost je eden izmed najpogostejših vzrokov prometnih nesreč. Kljub vsem pozivom voznikom, naj vozijo previdno in spoštujejo omejitve, se še vedno najdejo taki, ki zavestno ogrožajo svoja življenja in življenja drugih prometnih udeležencev. Že večkrat smo poudarili, da cesta ni poligon in da se morajo udeleženci v cestnem prometu ravnati po prometnih predpisih. Skrb za prometno varnost je ena izmed naših prioritet in bomo zoper kršitelje cestnoprometnih predpisov dosledno ukrepali!

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran