radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti so na interventno številko policije 113 sprejeli 223 klice, od tega je bilo 53 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s kriminaliteto ter javnim redom in mirom.

Obravnavali so sedem tatvin, dva vloma, štiri kršitve javnega reda in miru na javnem kraju ter štiri v zasebnem prostoru. V Novem mestu so kršitelja javnega reda in miru zvečer pridržali, saj je kljub opozorilom, pod očitnim vplivom alkohola, s kršitvijo nadaljeval. V Prilipah so brežiški policisti ustavili kombinirano vozilo hrvaških tablic, pri tem pa ugotovili, da 63-letni voznik, državljan Hrvaške, ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Kombi so zasegli, njega pa privedli v takojšnji postopek na okrajno sodišče.

V nesreči lažje poškodovan
V Sevnici sta v krožišču opoldne trčila voznik štirikolesnika in voznik osebnega avtomobila. Policisti alkohola pri udeležencih niso ugotovili, tudi vzrok nesreče še ni povsem jasen. 42-letni voznik štirikolesnika je zaradi bolečin v roki iskal zdravniško pomoč.

Zaradi nasilja izrekli prepoved približevanja
Metliški policisti so izrekli prepoved približevanja 25-letniku, ki naj bi bil v zadnjih dveh letih nasilen do svoje partnerice in otrok, psihično in fizično. Policisti so primer obravnavali zaradi popoldanskega ponovnega fizičnega nasilja, po zaključenem postopku pa nasilnežu izrekli že drugo prepoved približevanja letos.

Vlomi in tatvine
Na Velikem Cirniku so neznanci v zadnjem tednu dni vlomili v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Ali so kaj odnesli in koliko škode so naredili, bodo ugotovili z ogledom.

V Kamnem Potoku so ponoči vlomili v garažo, nato pa iz zajčnika ukradli deset zajcev. Lastniku so naredili za nekaj manj kot dva tisoč evrov škode.

V Jelendolu so šentjernejski policisti pri tatvini drv zalotili 51-letnika. Približno en kubični meter drv, ki niso bila njegova, je žagal in zlagal v kombi, pri tam pa so ga zmotili policisti ter mu drva in motorno žago zasegli. Drva bodo vrnili lastnikom, njega pa kazensko ovadili.

V Prelesju so neznanci izkoristili kratkotrajno odsotnost lastnika, ki je v bližini lovil ribe, in mu med 13.00 in 16.00 uro iz odklenjenega avta ukradli ribiško palico, vabo in opremo ter mu povzročili za nekaj sto evrov škode.

Zagorela mizarska delavnica
Zvečer, nekaj pred enajsto uro, je zagorelo v mizarski delavnici v Mali Ševnici. Gasilci so požar omejili in pogasili ter postavili požarno stražo. Danes policisti in kriminalistični tehnik opravljajo ogled kraja, da bi ugotovili vzrok požara. Po prvih ocenah pa bo škode zaradi uničen in poškodovanih strojev ter inštalacij za vsaj okoli deset tisoč evrov.

Mejne zadeve
Policisti so v Kostanjevici na Krki ponoči prijeli štiri državljane Maroka, za katere so ugotovili, da so v državo vstopili na nezakonit način. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran