radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 195 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 55 dogodkov, s področja javnega reda in miru 35 dogodkov in s področja prometne varnosti 73 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 13 tatvin, poskus vloma in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 9 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri se je huje poškodoval otrok na kolesu. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Drzna tatvina
Policisti so bili včeraj obveščeni tudi o drzni tatvini na območju Šiške. Neznana storilka je na domu zamotila oškodovanca s pogovorom o zdravstvenih storitvah. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili nakit in tako lastnika oškodoval za okoli tisoč evrov. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Opis storilke: stara okoli 60 let, črnih las do ramen.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 9. ure se je na Polhograjski cesti v Dobrovi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri vključevanju v cestni promet odvzela prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 14. ure se je na Kajuhovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar vozil v napačni smeri in je trčil v vozilo. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 12. uri se je na cesti Mengeš- Kamnik pri odcepu za Šmarco na železniškem prehodu zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je pri vožnji čez tire padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 9. ure se je na Grobeljski cesti v Mengšu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vožnji mimo pešca trčil vanj. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 17.30 se je v centru Ljubljane zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen otrok na kolesu, ki je trčil v objekt in se pri tem huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti bodo o vseh zbranih obvestilih obvestili okrožno državno tožilstvo.

Cestnoprometni predpisi veljajo tudi za kolesarje
Kolesarji lahko za lastno varnost največ naredijo sami že z upoštevanjem cestnoprometnih predpisov. Pomembno je, da kolo vozijo po kolesarski stezi ali poti, če kolesarske steze ni, pa po desnem robu cestišča v smeri vožnje. Pri kolesarjenju morajo upoštevati prometna pravila in predpise, ki veljajo za voznike, pravila prednosti, prometne znake ter drugo signalizacijo. Med vožnjo uporabljajte varnostno čelado. V prometu odločajo stotinke sekunde, dovolj je že trenutek nepazljivosti in življenje se lahko za vselej korenito spremeni. Zato svetujemo: kolesarji, spoštujte cestnoprometne predpise ter priporočila za večjo varnost, vožnjo s kolesom pa vselej prilagoditi svojim sposobnostim in razmeram na cesti. Vozniki, bodite previdni in strpni v prometu ter pazite na ranljivejše udeležence. Več na: https://bit.ly/3dfDoWo

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran