radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Idrijskem iz prometa izločili voznika zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola
Včeraj, 26. maja ob 20.32 uri, so policisti v Idriji ustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola, vendar se voznik z rezultatom preizkusa alkoholiziranosti ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na hitri cesti na območju Šempasa iz prometa izločili italijanskega voznika avtomobila zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Prometni policisti so včeraj, 26. maja v dopoldanskih urah, na odseku hitre ceste Vrtojba – Selo (na bencinskem servisu na območju Šempasa) ustavili 33–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije, in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi ( http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog ). Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven (sum prepovedane droge kokain), zato so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je italijanski voznik odločno odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper tujega voznika je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V prometni nesreči I. kategorije v Bukovici udeleženo osebno vozilo
Včeraj, 26. maja nekaj pred 17. uro, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v Bukovici obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, ki se je zgodila zaradi nepravilne strani vožnje 62-letnega voznika osebnega avtomobila. Slednji je vozil iz Bilj proti Bukovici in v omenjenem naselju nenadoma zaradi vožnje preveč desno zapeljal v betonski propust in nato v jarek, kjer je vozilo obstalo. Voznik v prometni nesreči ni bil poškodovan. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1). Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran