radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 8 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 3 s telesnimi poškodbami;
  • 3 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 8 v zasebnem prostoru.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

Dogodki:

  • Na Ulici Tuga Vidmarja v Kranju je bilo iz kolesarnice odtujeno oranžno kolo znamke Merida.
  • Jeseniški policisti so včeraj obravnavali prijavo ugriza psa drugega psa. Po do sedaj zbranih obvestilih je pes pritekel z dvorišča stanovanjske hiše. Policisti zaradi suma kršitve predpisov o zaščiti živali še vodijo postopek.

policija splosniPromet
Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V dveh primerih gre zopet za udeležbo kolesarjev. V Šenčurju je voznik tovornega vozila pri premiku dopoldan spregledal kolesarko in vanjo trčil. V okolici Kranjske Gore pa je voznik osebnega avtomobila pozno popoldan pri prečkanju kolesarske steze kolesarju odvzel prednost. Pri kolesarki je podan sum na lažje, pri kolesarju pa na hujše poškodbe.

Kolesarji so v zadnjem obdobju zelo pogosti udeleženci v prometnih nesrečah. Skorajda ni primera, da ne bi bili poškodovani, bodisi zaradi svojih napak ali napak voznikov. Zato pozivamo k bolj varni souporabi prometnih površin in k večji previdnosti tudi s strani kolesarjev, ki morajo s previdno vožnjo tudi sami skrbeti za preprečevanje nesreč.

V še eni nesreči s telesnimi poškodbami je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. V okolici Bleda se je zaradi kombinacije alkohola (0,73 mg/l) in neprilagojene hitrosti vožnje prevrnila na bok. Njej se ni sešlo, kot se ne bo še marsikomu. Zato vozite izključno trezni in ne povzročajte nevarnosti. Tokrat so bile posledice samo zaradi čudeža naključij in prazne ceste blažje, naslednjič bodo lahko nepopravljive. Verjamemo, da je pijanemu človeku in prepogumnim voznikom ali voznicam to težko dopovedati, kar potrjuje tudi pred kratkim obravnavan primer, ko je občan pijani prijateljici vzel ključe avtomobila in ji s tem preprečil udeležbo v prometu, ona pa ga je prijavila policiji. Policisti so v dejanju prepoznali dobronamernost občana in tudi sami žensko pozvali, naj ne vozi.

 prometna nesreca bled

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran