radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 288 klicev, od tega 100 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 24 kaznivih dejanj,
  • 11 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 8 povoženj živali,
  • 2 kršiteljema smo zaradi storitve hujših prekrškov v prometu zasegli njuni vozili,
  • 15 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 9 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih,
  • 1 kršitelju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • 2 požara,
  • 2 nesreči pri delu.

policija splosniOSTAL BREZ VOZILA
Policisti so včeraj popoldan v Slivnici pri Mariboru ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil v času veljavnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja. Zraven tega je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 1,25 mg/l alkohola.

Policisti so mu nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu osebni avtomobil zasegli. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

POŽIG
Sinoči, malo pred polnočjo je zagorel zapuščeni objekt na Dupleški cesti v Mariboru, ki ga sicer adaptirajo. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Nastalo je za okoli 1.000 evrov materialne škode.

Policisti so ugotovili, da je neznani storilec z neznano vnetljivo polil starejši, neregistriran kombi znamke Citroen Jumper, ki je bil parkiran pred opisanim objektom. Ogenj se je nato razširil na odpadna okna pred objektom in na vhodna vrata, ki so bila zgolj prislonjena ob objekt. Tako se je požar prenesel še v notranjost objekta, nato pa so ga pogasili gasilci.

Policisti preiskujejo kaznivo dejanje požiga.

OSTAL BREZ OROŽJA
Mariborskim policistom je v ponedeljek, 25. maja 2020, 19-letni Mariborčan naznanil, da ga izsiljuje in mu z orožjem in ubojem grozi 26-letni moški, ki prebiva v mestu Maribor. Grozil mu je zaradi vrnitve večje vsote denarja, namišljenega dolga, ki bi naj nastal kot posledica igranja spletnih iger (poker) in nakupa prepovedane droge.

Policisti so 27. maja 2020, po odredbi preiskovalnega sodnika Okrožnega Sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo na osumljenčevem domu v Mariboru. Med preiskavo so našli in mu zasegli pištolo s pripadajočim nabojnikom in naboji ter kovinskim dušilcem zvoka, kar je posedoval nezakonito. Prav tako so našli in zasegli kovinsko teleskopsko palico, ki je po Zakonu o orožju opredeljena oziroma kategorizirana kot hladno orožje, katerega posest ni dovoljena in leseni kij (baseball palico). Pri preiskavi so zasegli tudi zavitek ALU folije z praškasto grudasto snovjo bele barve in zavitek ALU folije s posušenimi rastlinskimi delci, za katere sumijo, da so prepovedana droga.

Osumljenega bodo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj izsiljevanja, neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, zaradi posedovanja pištole z dušilcem pa tudi za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, kazensko ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru.

Zaradi posesti prepovedanega hladnega orožja - teleskopske palice in manjše količine prepovedanih drog pa mu bo prekrškovni organ PP Maribor I, v hitrem postopku, izdal odločbo o prekršku.

 zaseg orozja maribor 1

zaseg orozja maribor 2

zaseg orozja maribor 3

(Foto: PP Maribor I.)

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran