radio tomi predvajalnik

policija splosniV delovni nesreči na Tolminskem poškodovan 25-letni delavec
Včeraj, 27. maja ob 14. 48 uri, smo bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila ob lokalni cesti v naselju Kamno (Občina Tolmin), kjer potekajo gradbena dela pri sanaciji hudourniškega potoka; v nezgodi je bil poškodovan 25–letni moški. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je omenjeni delavec na deponiji naložil večje kamne (skale) v demper in jih hotel odpeljati do gradbišča po brežini navzgor. Omenjeni delovni stroj je vozil vzvratno, pri strmem vzponu je del demperja dvignilo (del, kjer je voznikov sedež), tako da je 25-letni delavec padel s stroja po klancu navzdol, prevrnil se je tudi omenjeni stroj – demper. Prav tako se je prevrnilo tudi kamenje z nakladalnega dela, pri čemer je eden od večjih kamnov padel na delavca in ga poškodoval (poškodba noge in prsnega koša). Poškodovanega delavca so po nezgodi na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, zatem pa so ga prevzeli reševalci Helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. O nezgodi je Policija poleg pravosodnih organov obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Tolminski policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči I. kategorije na Kobariškem udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 27. maja ob 15.28 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v Kobaridu (pri bencinskem servisu) in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 49-letna voznica v omenjenem naselju peljala po Goriški cesti proti Tolminu. Pred odcepom za eno od tamkajšnjih podjetij (nasproti bencinskega servisa) je voznica svojo namero, da bo zavila levo, nakazala z levim smernikom in pustilo mimo nasproti vozeče vozilo. V tistem trenutku je prav tako iz Kobarida proti Tolminu vozil 36-letni voznik avtomobila, ki ni vozil na primerni varnostni razdalji, tako da bi lahko ustavil oz. preprečil trčenje z drugim osebnim vozilo. Zaradi tega je posledično s prednjim desnim delom vozila trčil v zadnji levi del pred njim ustavljenega avtomobila. V prometni nesreči nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Policisti PP Bovec so 36-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (prekratka varnostna razdalja, kršitev določil 44. člena ZPrcP) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči v Goriških Brdih dva voznika lažje poškodovana
Včeraj, 27. maja ob 17.08 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na cesti med naseljem Hum in Podsabotinom (Občina Brda). Ugotovljeno je bilo, da je 27–letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Huma proti Podsabotinu in v križišču zavijal levo na stransko cesto. Za njim je peljal 43–letni voznik avtomobila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred njim vozeče osebno vozilo. Po nezgodi so oba udeleženca prometne nesreče zaradi lažjih poškodb odpeljali v bolnišnico v Šempeter pri Gorici na nadaljnje zdravljenje. Policisti PP Nova Gorica bodo 43-letnemu povzročitelju prometne nezgode zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči na Tolminskem lažje poškodovana starejša voznica avtomobila
Danes, 28. maja ob 7.27 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije med Dolenjo Trebušo in Stopnikom in v kateri je bila udeležena starejša voznica osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 80-letna voznica vozila po glavni cesti iz Dolenje Trebuše v smeri Stopnika. Med vožnjo je voznica iz neznanega razloga zapeljala levo in s prednjim levim delom vozila trčila v obcestni podporni zid. Kasneje so predvidoma lažje poškodovano voznico oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin. Povzročiteljici prometne nesreče bo zaradi kršitve prometne zakonodaje (po določilu 37. člena ZPrCP) izdan plačilni nalog.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran