radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 1 obvestilo o prometni nesreči s telesnimi poškodbami;
  • 5 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari.

Dogodki:

  • Jeseniški policisti so včeraj zvečer na Hrušici obravnavali prijavo kršitve javnega reda zaradi povzročanja hrupa. Udeležence so seznanili s pričakovanim ravnanjem.
  • Na delovni zapori na gorenjski avtocesti med Strahinjem in Podtaborom je včeraj nastal krajši zastoj. Promet tam zaradi del trenutno poteka samo po prehitevalnem pasu. Voznik in odstavni pas sta zaprta. Omejitev je 60 km/h.
  • V Kranju je občan včeraj prijavil sum nedovoljenega zbiranja denarnih prispevkov po domovih. Starejši moški naj bi »pomagal« pri zbiranju prispevkov za študente in nagovarjal k izročitvi 5 eurov denarja. Moški ni bil izsleden. Nočemo, da bi se z vašo dobroto okoriščali goljufivi zbiralci prispevkov. Zato pazite pri osebnem izročanju denarja in zahtevajte podatke ter dokumentacijo od osebe, ki prispevke zbira. Sume nedovoljenega zbiranja takoj prijavite na številko 113.

policija splosniJavni red
Radovljiški policisti so danes ponoči na javnem kraju na podlagi prijave izsledili in obravnavali žensko, ki je vznemirjala z nedostojnim vedenjem. Med postopkom je postala nasilna. Policisti so jo obvladali z uporabo prisilnih sredstev in jo pridržali. Proti njej poteka prekrškov postopek zaradi kršitev javnega reda ter predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja zoper javni red in mir, ker je v postopku udarila policistko.

Promet
Na Jesenicah so policisti včeraj obravnavali voznika štirikolesnika, ki je med postopkom s kraja pobegnil in pri tem oplazil policista. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek zaradi povzročitve prometne nesreče in pobega s kraja, vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, neuporabe čelade, neregistriranega vozila in vožnje po pločniku. Postopek še poteka.

Tatvine koles
Na Cesti Cirila Tavčarja in Cesti Toneta Tomšiča na Jesenicah so bila odtujena kolesa. Na prvi lokaciji je bilo kolo v stanovanjskem bloku pod stopnicami, v drugem pa v kolesarnici. Skupno so bila odtujena tri kolesa.

Kolesarska sezona se je že začela in s tem tudi tatvine. Lastnike pozivamo, naj poskrbijo za svojo lastnino in naj kolesa ter bloke in hiše oziroma garaže zaklepajo. Tudi zunaj naj bo uporabljena ustrezna ključavnica, kolo pa priklenjeno na stabilen/trden predmet. Vrednih koles naj ne puščajo brez nadzora. Prav tako so lahka tarča tudi kolesa na prtljažnikih vozil.

Ostala kriminaliteta
Danes ponoči so kranjski policisti obravnavali prijavo poškodovanja dveh vozil. Moški je ob 2.30 na Cesti Staneta Žagarja udaril po zunanjem ogledalu dveh vozil in ju poškodoval. Na Jesenicah pa je neznani storilec poškodoval ključavnico na vratih stanovanja.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran