radio tomi predvajalnik

policija splosniMariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 244 klicev, od tega 75 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Danes ob 1. ponoči so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili pet skritih državljanov Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vseh pet so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

 • 13 kaznivih dejanj,
 • 7 prometnih nesreč I. kategorije,
 • 2 prometni nesreči II. kategorije, v kateri sta se dve osebi lažje telesno poškodovali,
 • 1 prometno nesrečo I. kategorije, v kateri se je ena oseba huje telesno poškodovala,
 • 3 povoženja divjadi,
 • 2 kršitelja smo pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola,
 • 1 kršitelju smo zaradi storitve hujšega prekrška CPP zasegli vozilo,
 • 9 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 7 na javnih krajih in 2 v zasebnih prostorih,
 • 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
 • 1 nesrečo pri delu,
 • 2 požara na vozilih
 • 1 pogrešanje osebe.

POGREŠANA OSEBA
Včeraj okoli 19.25 je neznani moški s starega mostu v Mariboru skočil v reko Dravo. Od takrat naprej ni bil več viden.

Takoj je stekla iskalna akcija. Gasilci so reko Dravo pregledovali s čolna, aktivirani so bili tudi potapljači, vendar moškega niso našli. Iskalna akcija se danes od jutranjih ur nadaljuje.

NESREČA PRI DELU
Včeraj popoldan je 63-moški v Štatenbergu ustavil kmetijski traktor z nameščeno kovinsko nakladalko (kiblo) v vinogradu in izstopil. Traktor je nenadoma pričel počasi drseti po vinogradu oz. hribu navzdol, moški pa je stekel za njim in verjetno z namenom da bi potegnil ročno zavoro, stopil med traktor in priključek. Takrat pa ga je traktor potegnil po hribu navzdol in pod sebe, tako, da je ostal ukleščen ob hidravliko. Ob tem se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Gasilci so traktorski priključek odstranili in poškodovanega potegnili izpod traktorja, a mu žal niso mogli več pomagati.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

VOZNICA SE JE HUJE POŠKODOVALA
Včeraj popoldan je 47-letna voznica z osebnim pripeljala do domače hiše v Lenartu v Slovenskih goricah. Vozilo je ustavila delno na cesti, delno na dovozni poti, izstopila in pričela odpirati vrata ograje. Pred izstopom iz vozila pa tega ni primerno zavarovala oz. aktivirala ročne zavore, zaradi česar se je to samo premaknilo, zapeljalo v njo in jo stisnil ob škarpo. Vozilo se ni ustavilo in je nato trčilo še v češnjo ob hiši.

Voznica se je v nesreči hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor.

PREDRZNI TAT
Policisti PP Ptuj so v sredo, 27. 5. 2020, obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine oz. t.i. drzne tatvine. Takrat še neznani storilec je v enem od gostinskih lokalov na območju mesta Ptuj, ob prisotnosti zaposlenih, predrzno stopil za točilni pult in jim odtujil denarnico z dnevnim izkupičkom.

Policisti so pridobili opis storilca in na Ptuju kmalu izsledili 33-letnega osumljenca, ga prijeli pridržali. Ko bodo zbrali vsa potrebna obvestila ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

PRIDRŽANA DO STREZNITVE
Policisti so sinoči v Ivanjkovcih ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,77 mg/l alkohola.

Malo pred polnočjo pa so v Mariboru ustavili še enega voznika osebnega avtomobila. Temu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 1,10 mg/l alkohola.

Oba so pridržali do streznitve. Zoper oba bodo podali tudi obdolžilna predloga.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran