radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 163 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in eno tatvino ter nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 3-krat.

V Dekanih so policisti ustavili 18-letnega voznika skuterja iz Kopra. Za vozilo je bil odrejen izredni tehnični pregled, kjer so izmerili hitrost 70,5 km/h. Vozilo je bilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so na izvozu z avtoceste pri Senožečah ustavili 29-letno voznico iz Vrhnike, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 19.16 smo bili obveščeni o prometni nesreče med Lipico in Lokvijo. 58-letni voznik je z osebnim avtomobilom zapeljal desno s ceste v jarek. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,70 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.50 je na cesti od Kopra proti Šmarjam padel motorist. Policisti so na kraju ugotovili, da je 51-letni državljan Italije z motorjem padel zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, zatem pa je drsel po betonskem robniku vozišča, padel na desni bok motorja in z nogo priletel v prometni znak. Motorist je obležal v travi ob vozišču, motor pa je drsel naprej po vozišču. V že ležeče motorno kolo je trčil voznik, državljan Hrvaške, z osebnim avtomobilom. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je tehnični pregled za motorno kolo potekel 13. 9. 2018, motorist pa nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli. Motorist se je pri padcu je poškodoval in je bil odpeljan v bolnišnico. Odrejen je bil strokovni pregled.

Ob 23.48 nas je poklical moški in povedal, da je naletel na prometno nesrečo, hkrati pa je deloval vinjen. Policisti so na kraju ugotovili, da je 22-letni voznik z okolice Pirana na Maliji zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Odrejen preizkus alkoholiziranosti, rezultat 0,80 mg/l alkohola, poleg tega ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 1.20 so policisti v Luciji ustavili 59-letnega voznika avtomobila iz Ljubljane. V postopku je bilo ugotovljeno, da kaže znake alkoholiziranosti, odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,64 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog po 105/5-4 ZPrCP.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so od četrtka, 28. 5. 2020 od 6.00 ure, do danes, 29. 5. 2020 do 6.00 ure, policisti PPIU Koper obravnavali 1 državljana Maroka, ki je zaprosil za azil, policisti PP Ilirska Bistrica pa 1 državljana Alžirije, ki bo vrnjen na Hrvaško.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran