radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 161 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 39 dogodkov, s področja javnega reda in miru 39 dogodkov in s področja prometne varnosti 55 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 12 tatvin, poskusa vlomov in primera poškodovanja tuje stvari

S področja prometne varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 9 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 28. 5. 2020, od 6. ure in 29. 5. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli državljana Kameruna, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopek policistov s tujcem še ni zaključen.

Drzna tatvina:
Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena na območju Vrhnike. Neznana storilka je na domu zamotila oškodovanko s pogovorom o izvedbi dezinfekcije prostorov. Med tem ji je iz hiše odtujila nekaj sto evrov gotovine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Opis storilke:

  • stara nad 50 let, višje postave, kratkih las, črno sive barve, oblečena v črno jopico z belim vzorcem in črne hlače.

Vse občane opozarjamo, da ne nasedajo goljufom, ki na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo, vse naprošamo, da so previdni pri obiskih oseb, ki jih ne poznajo.

Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Ob odhodu od doma, četudi "stopijo samo za vogal", naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s sabo.

Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Kaznivo dejanje zoper življenje in telo:
Včeraj, okoli 8. ure smo bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju Grosuplja. Po do sedaj znanih podatkih je prišlo do spora med družinskima članoma, kjer je 74- letni osumljenec v prepiru fizično obračunal z 49-letno žensko. Slednja je bila pri tem telesno poškodovana in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana. Po do sedaj znanih podatkih njeno življenje ni ogroženo. Osumljenec je bil prijet na kraju dogodka in je trenutno v policijskem pridržanju. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Hišni preiskavi zaradi suma storitve kaznivega dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami:
Domžalski policisti so včeraj na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 44-letnem Domžalčanu, zaradi suma storitve kaznivega dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Pri preiskavi so zasegli skupno okoli 500 gramov konoplje, 100 sadik konoplje in doma narejena laboratorija za gojenje in elektronski tehtnici. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

zaseg droge domzale 1

zaseg droge domzale 2

zaseg droge domzale 3

Prav tako so policisti Policijske postaje Ljubljana Center predvčerajšnjim na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 22-letnem Ljubljančanu, zaradi suma storitve kaznivega dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Pri preiskavi so zasegli skupno okoli 1,2 kg amfetaminov, 300g tabletk ecstasy-ja, 500g hašiša, 1kg konoplje, pripomočke za tehtanje in pakiranje in gotovino. Osumljenec je bil danes priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

zaseg droge center 1

zaseg droge center 2

zaseg droge center 3

Iščemo lastnika motornega kolesa
Policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška obravnavajo sum kaznivega dejanja tatvine, kjer je bilo osumljencu zaseženo motorno kolo. Ker lastnik motornega kolesa ni znan, prosimo vse, morebitnega oškodovanca, da pokliče na Policijsko postajo Ljubljana Šiška, (01) 583 37 00 ali se z dokazili o lastništvu zglasi v omenjeni enoti policije na naslovu Podutiška cesta 88, Ljubljana.

zaseg motorja siska

Prometne nesreče:
Danes ponoči se je na cesti med Krko in Ivančno Gorico zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in se prevrnil na bok. Voznik se je pri tem lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 19. uro se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in mopedist. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju levo odvzela prednost mopedistu, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je mopedist lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 22. uro se je na Zalarjevi cesti v Borovnici prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.16mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran