radio tomi predvajalnik

policija splosniNa številko policije 113 smo bili okoli pol osme ure zvečer, 29.5.2020, obveščeni o streljanju v Brezju, kjer naj bi bila ena oseba poškodovana. Operativno-komunikacijski center je na kraj napotil več patrulj in policiste posebne policijske enote policijske uprave Novo mesto, o dogodku so obvestili tudi regijski center za obveščanje.

Po prvih ugotovitvah ogleda je med več osebami prišlo najprej do spora in groženj, uporabljeno je bilo tudi strelno orožje - pištola. V preiskavo primera se je vključil sektor kriminalistične policije, o dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja po 1. odstavku 115. člena kazenskega zakonika so pridržali 32-letnega domačina. Reševalci so na kraju nudili pomoč poškodovani 34-letnici, ki so jo nato odpeljali na pregled v novomeško bolnišnico. Po oskrbi je bila odpuščena, njene poškodbe so lažje. Vse okoliščine poškodbe še niso znane.

Osumljenec nima orožne listine. Policisti v zadnjih letih zaradi kaznivih dejanj iz področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj zoper življenje in telo obravnavali štiriindvajsetkrat.

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran