radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

- 15 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 4 s telesnimi poškodbami;

- 12 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru;

- s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in unovčenje ponarejenega denarja.

- Zaradi nadaljevanja s kršitvijo javnega reda je bila pridržana ena oseba.

- Policisti so v dveh primerih zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovna postopka.

- Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo voznici, ki je bila tudi pod vplivom alkohola (0,81 mg/l).

Dogodki:

- Včeraj ponoči sta na Cesti maršala Tita na Jesenicah pogorela dva zabojnika za papir. Policisti še zbirajo obvestila.

- V petek opoldan so Jeseniški policisti obravnavali delovno nesrečo s hujšimi poškodbami. Delavec je padel s kesona tovornega vozila in se poškodoval.

- Kranjski policisti so v petek popoldan obravnavali poškodbe pri moškem, ki je med čiščenjem zdrsnil s tovornega vozila. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

- V okolici Škofje Loke je na moškega med delom v skednju v petek zvečer padla večja vreča s koruzo. Pod vrečo so ga našli svojci. Poškodovan je bil s helikopterjem odpeljan v zdravstveno ustanovo.

- Včeraj ponoči so policisti v Naklem obravnavali kršitev javnega reda zaradi pretepa in povzročitve lahkih telesnih poškodb proti eni osebi. Postopek še poteka.

- Divjad je bila povožena pri priključku Kranj zahod in na Mlaki pri Kranju.

policija splosniPromet
Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Najhuje se je v petek popoldan poškodoval mopedist v Leskovici. Zaradi neprilagojene hitrosti je zdrsel po strmem pobočju. Vozniškega dovoljenja nima, prav tako je vozil neregistriran moped. Reševanje so izvedli škofjeloški gorski reševalci, s kraja pa je bil odpeljan z vojaškim helikopterjem.

Lažje pa so bili udeleženci poškodovani v treh nesrečah. Na Laborah je včeraj opoldan voznik osebnega avtomobila trčil v motorista in kombi, ki sta stala bila pred njim. Zvečer so na Jesenicah obravnavali mopedista, ki je zaradi kombinacije alkohola (0,67 mg/l) in hitrosti padel na makadamski površini. V Podljubelju pa so policisti ob 19. uri obravnavali prijavo oplazenja pešca. Neznani voznik naj bi okoli 17.30 vanj trčil v vzvratnim ogledalom in ga lažje poškodoval. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

Kolesarka
Kranjski policisti so včeraj pozno zvečer obravnavali kolesarko, ki je pred voznikom avtomobila nenadoma spremenila smer vožnje in povzročila prometno nesrečo z materialno škodo. Med umikanjem je voznik poškodoval svoj avtomobil. Brez njegovega manevra bi trčil v kolesarko. Vsako tako trčenje pa pomeni telesne poškodbe. Kolesarka je bila pozitivna na hitri test za prepovedane droge, strokovni pregled je odklonila, policisti pa jo obravnavajo še zaradi povzročitve nesreče in vožnje brez luči.

Tatvine
Na Hrušici je bilo z delovnih strojev odtujeno gorivo. Na Planini v Kranju je bilo odtujeno vozilo Peugeot Boxer, bele barve, reg. št. CE RT-890. Na Jesenicah so policisti včeraj obravnavali voznika, ki je imel na osebnem avtomobilu nameščene odtujene registrske tablice. Tablice so zasegli.

Na Hrušici pa so jeseniški policisti včeraj ob 21.30 obravnavali prijavo drzne tatvine. Moški je na bencinskem servisu voznici pomagal pri dolivanju olja v vozilo in jo zamotil, medtem pa je drugi storilec pregledal vozilo in ji odtujil torbico. Gre za klasično drzno tatvino, v katerih storilci nudijo pomoč, prodajajo stvari, poskušajo vzpostaviti pogovor ali z drugimi načini preusmeriti pozornost stran od lastnine. Medtem pa sostorilci iz vozila ukradejo vrednejše predmete (torbice, telefone, denarnice …). Vozila zaklepajte, ko niste v njih in poskrbite za svojo lastnino.

Vlomi
Na Sorški ulici v Kranju je bilo vlomljeno v klet stanovanjskega bloka. Na Trubarjevem trgu v Kranju je bilo včeraj ponoči vlomljeno v gostinski obrat. Na Bledu pa so policisti včeraj obravnavali prijavo dveh vlomov v vozila. Na podlagi prijave so ustavili osebni avtomobil s štirimi osebami in proti njim zaradi suma kaznivega dejanja vodijo postopek.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran