radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 128 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 26 dogodkov, s področja javnega reda in miru 48 dogodkov in s področja prometne varnosti 43 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin in primer poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 4 prometne nesreče z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 20 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Med 31. 5 .2020, od 6. ure in 1. 6. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Uncu, Želimljah, Vidmu in Ljubljani izsledili in prijeli 12 tujcev (drž. Alžirije, Maroka) , ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Prometne nesreče
Včeraj, okoli 16.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Dunajski cesti v Črnučah, kjer je prišlo do naleta treh vozil. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V nesreči sta se dve osebi lažje poškodovali. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 12. 30 je med Jezerom in Podkrajem prišlo so prometne nesreče v kateri sta bila udeležena dva kolesarja. Do nesreče je prišlo, ker je kolesarka oplazila pred seboj vozečega kolesarja in zaradi tega padla, ter se lažje poškodovala. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred polnočjo je na avtocesti v predoru na Trojanah v smeri proti Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da voznik osebnega vozila ni vozil po sredini prometnega pasu in zato trčil v robnik, nato pa je avto začelo zanašati po cesti v predoru, kjer je večkrat trčilo v steno predora. Policisti so ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l), zato mu je bilo odrejeno pridržanje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Ves čas postopka se je tudi žaljivo vedel do policistov in ni upošteval njihovih ukazov, zato mu je bil tudi izdan plačilni nalog.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran