radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 128 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 448 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, 3 z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin ter dva primera nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 23-krat.

29. 5.
Zvečer nas je poklical občan in povedal, da od Bertokov proti Kopru močno vijuga avto. Policisti so ustavili 60-letnega voznika, ki prebiva v trstu, alkotest mu je pokazal 0,70 mg/l. Odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Nasilje v družini so obravnavali postojnski in piranski policisti. V obeh primerih sledi nasilnežema kazenska ovadba.

30. 5.
Ponoči so policisti na makadamskem parkirišču pod pokopališčem v Postojni odkrili parkiran osebni avto VW Golf, kovinsko sive barve, l. 2016. Po preverjanju so ugotovili, da je ukradena tako registrska tablica (ki ne pripada vozilu) kot tudi vozilo - ukradeno je bilo v Italiji, 12. 2. 2020. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

V Kopru je nekdo z vrta ukradel vrtno pohištvo iz ratana, v Sežani je nekdo iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila iztočil dobrih 400 litrov dizelskega goriva, v Izoli pa je nekdo z gradbene parcele ukradel motorno žago znamke Mcculloch.

Ob 10.58 smo bili obveščeni, da je v Kopru, pri pokopališču, zagorelo vozilo znamke Mercedes Benz. Med vožnjo skozi tunel Markovec se je vozniku prižgala lučka. Ko se je ustavil na parkirišču, je vozilo zagorelo. Gasilci so požar pogasili, škode je za približno 5000 evrov.

V Razdrtem so policisti 32-letnemu domačinu zasegli mini kros motor, ker je bil pred enim tednom prijavljen kot ukraden. Zbirajo se informacije.

V Dolnji Bitnji je padla kolesarka in se lažje poškodovala, na Koprski cesti v Izoli je padla kolesarka in se huje poškodovala (zlom kolka), na cesti Baredi - Izola, pri igrišču v Gažonu, je padel kolesar in se lažje poškodoval.

Kolo je eno najbolj priljubljenih prevoznih sredstev. Za otroke je tudi igralo, odrasli pa ga čedalje pogosteje uporabljajo ne le za prevoz, temveč tudi za rekreacijo. Vendar pa moramo pri kolesarjenju dobro poskrbeti za svojo varnost, saj so kolesarji, poleg pešcev, najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev.

Dejstvo je, da so kolesarji manj varni v cestnem prometu kot drugi udeleženci v cestnem prometu. Predvsem so slabše vidni, njihova vidnost pa je obratno sorazmerna s hitrostjo vožnje: hitrejši so, slabše so opazni. Zato, kolesarji, vozite previdno in skrbite za lastno varnost, pri čemer upoštevajte naslednja pravila in nasvete: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/801-varno-na-kolo

Ob 14.19 smo prejeli klic občana, ki je povedal, da moški v Portorožu meče iz lokala na cesto betonske plošče in kamenje ter s tem ogroža mimoidoče. Policisti so na kraju odredili pridržanje vinjenemu 50-letnemu Izolanu. Ta je ob prihodu policistov na kraj vpil, pobiral tlakovce s terase lokala in jih metal po ulici, s tem pa dejansko ogrožal mimoidoče pešce. Bil je pod močnim vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog po 7/1 in 22/1 ZJRM-1.

Na cesti od Senožeč proti Razdrtem je popoldan zaradi neprilagojene hitrosti padel 20-letni motorist iz Kranja in se lažje poškodoval. Sledi mu plačilni nalog.

Ob 18.35 so policisti na mejnem prehodu Jelšane pri 39-letnemu državljanu Hrvaške opravili hitri test na mamila in ugotovili, da je pozitiven na opiate. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.50 je zagorelo vozilo na cesti od Marezig proti Bočajem. Gasilci so požar pogasili. Zagorelo je pod motornim pokrovom, zatem pa se je ogenj razširil in je zgorelo celo vozilo.

Iz DARSa so nas ob 21.19 obvestili, da sta se v predoru Markovec (iz smeri Izole) ustavila dva osebna avtomobila. Vozili so umaknili iz predora. Policisti so na kraju ugotovili, da je 41-letni voznik iz Prevalj povzročil prometno nesrečo - zaradi neprilagojene hitrosti je v tunelu trčil v drugi osebni avto. Alkotest mu je pokazal 0,82 mg/l, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

31. 5.
Ob 2.20 so prometni policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0.93 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ponoči nas je Sežančan obvestil, da njegovo ozvočenje, ki so mu ga nedavno ukradli, pravkar uporabljajo na zabavi. Policisti so zadevo preveliki na kraju, kjer je bilo še nekaj oseb, ki so pospravljale prostor. Eden od njih je stal poleg ozvočenja in se začel ob prihodu policistov na kraj umikati, nato pa bežati. Policisti so ga prijeli, ker se ni hotel identificirati pa privedli na policijsko postajo. Ugotovili so identiteto 18-letnega Divačana. Izdan mu je bil plačilni nalog po 22/1 ZJRM-1 (neupoštevanje ukaza policista) in 24/1-1 ZOIZK-1 (brez osebne). Oškodovanec je po posebnih znakih prepoznal svoj ukraden zvočnik, ki mu je bil tudi vrnjen, 18-letniku pa sledi kazenska ovadba.

Ob 12.20 je v enem od lokalov gost grozil natakarici, ker mu, vinjenemu, ni želela postreči alkohola. Policisti so 34-letniku odredili pridržanje, saj se po prihodu policistov na kraj ni hotel pomiriti. Izdan mu je bil plačilni nalog po 6/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1.

Ob 19.35 je občanka prijavila, da voznik osebnega avtomobila znamke Alfa od Harij proti Podgradu vijuga po celi cesti in zgleda, da je zelo pijan. Policisti so ustavili 47-letnega voznika, odredi so mu preizkus z alkotestom, ki je pokazal 1.48 mg/l alkohola. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in odrejeno pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

1. 6.
Ob 8.46 smo bili obveščeni, da je pri ladjedelnici v Izoli vozilo zapeljalo v morje. Na kraju so, približno 25 metrov od obale) opazili znake vozila v morju. Gasilci - potapljači so iz vozila izvlekli moškega in takoj pričeli z reanimacijo. Oseba je odpeljana v SB Izola, okoliščine se še ugotavljajo.

Na televizijo v Kopru so prejeli kuverto, v kateri je bil bel prah in pismo z žaljivo vsebino. Zadevo so prijavili na PP Koper, trenutno potekajo vse aktivnosti po določenem protokolu. Kraj je zavarovan, ena oseba je karanteni.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od petka, 29. 5. 2020 od 6.00 ure, do ponedeljka, 1. 6. 2020 do 6.00 ure, obravnavali skupno 62 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Od tega so nam italijanski varnostni organi vrnili 20 oseb, ostalih 42 oseb pa so obravnavali na različnih enotah PU Koper.

Tako so policisti PP Ilirska Bistrica obravnavali 19 oseb, policisti PP Kozina 15 oseb, policisti PP Koper 7 oseb in policisti PPIU Koper 1 osebo. Obravnavane osebe po državljanstvih: Afganistan 33, Pakistan 14, Nepal 7, Maroko 5, Kosovo 1, Sirija 1, Turčija 1.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran