radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 190 klicev, od tega 52 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Sinoči so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili tri skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse tri so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 11 kaznivih dejanj,
  • 1 osebo pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,
  • 4 prometne nesreče I. kategorije,
  • 4 povoženja živali,
  • 1 kršitelju smo zaradi storitve hujšega prekška CPP zasegli vozilo,
  • 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
  • 1 kršitelja smo pridržali po določilih ZNPPol.

policija splosniV četrtek, 28. 5. 2020, so policisti ob 19.15 v Slivnici pri Mariboru zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku se je voznik policistom predstavil z lažnimi podatki zato so mu izrekli globo tudi po Zakonu osebni izkaznici. Ker pa je vozil osebni avtomobil, čeprav nima vozniškega dovoljenja so mu zasegli še vozilo, ki ga je vozil.

V petek, 29. 5. 2020, so nekaj po 8. uri v Mariboru ustavljali voznika osebnega avtomobila. Ta na znake policistov z modro lučjo in sireno ni ustavil, nato pa je skušal še peš pobegniti. Policisti so ga ujeli in vklenili. Ugotovili so, da je to želel storiti zato, ker je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopku so vozniku odredili hitri test za ugotavljanje prisotnosti drog, katerega rezultat je bil pozitiven. Zato so vozniku odredili še strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Zraven tega so policisti pri vozniku našli manjšo količino posušenih rastlinskih delcev za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. Vozilo in rastlinske delce so mu zasegli ter vozniku za storjene prekrške izrekli globo v višini 1.700 evrov. Čaka ga še hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku, zaradi prepovedane droge in obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

V petek, 29. 5. 2020, nekaj pred 15. uro so policisti v Skorbi ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil v času veljavnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja. Ugotovili so tudi, da je ponovno vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v organizmu 0,99 mg/l alkohola. Vozilo so mu zasegli, zoper njega pa sledi še obdolžilni predlog.

Istega dne, ob 18.10 so v Mariboru obravnavali prometno nesrečo zaradi nepravilnega vključevanja voznice osebnega avtomobila v promet na prednostno cesto. Med ogledom prometne nesreče so ugotovili, da je drugi udeleženec, prav tako voznik osebnega avtomobila, vozil pod vplivom alkohola saj mu je elektronski indikator nameril 1,04 mg/l alkohola. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog, voznici pa so izdali plačilni nalog.

Prav tako v petek, so ob 22.05 v Mariboru ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,58 mg/l alkohola. Vozniku so začasno odvzeli VD in izrekli prepoved nadaljnje vožnje. Zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog.

V soboto, 30. 5. 2020, so ob 13.58 odredili pridržanje vozniku osebnega avtomobila, ki so ga ustavili na Ptujski gori. Preizkus alkoholiziranosti je namreč pokazal, da je imel v organizmu 1,53 mg/l alkohola. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog.

V soboto, 30. 5. 2020, so ob 16.22, zaradi nezanesljive vožnje, v Mariboru ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila iz Maribora. Alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,75 mg/l alkohola. Vozniku so seveda prepovedali nadaljnjo vožnjo in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog. Izdali so mu tudi plačilni nalog zaradi neuporabe varnostnega pasu.

V soboto, 30. 5. 2020, ob 17.10 so policisti v Kozjaku nad Pesnico ustavili voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da vozilo ni registrirano, voznik pa ga je vozil, čeprav nima vozniškega dovoljenja. Za nameček je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu kar 1,85 mg/l alkohola, kar je skoraj 4 g/kg (promile).

Policisti so ga iz prometa izločili tako, da so mu zasegli vozilo. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

V soboto, nekaj po 20. uri pa so odredili pridržanje tudi vozniku osebnega avtomobila, ki so ga ustavili v Račah. Preizkus alkoholiziranosti je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,87 mg/l alkohola. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog.

Policisti PP Šentilj so sinoči v Zgornji Kungoti ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo, ki ga je vozil je bilo neregistrirano, označeno pa je bilo z ukradenima registrskima tablicama, ki ne pripada temu vozilu. Za nameček je elektronski alkotest pokazal, da je imel organizmu 0,85 mg/l alkohola. Policisti so mu vozilo zasegli, mu izdali plačilni nalog, zoper njega bo bodo podali tudi obdolžilni predlog. Zaradi ukradenih registrskih tablic, ki so mu jih zasegli, ga bodo kazensko ovadili.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran