radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 180 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 46 dogodkov, s področja javnega reda in miru 52 dogodkov in s področja prometne varnosti 60 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 4 vlome in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami, ter nesrečo v kateri je bil udeleženec huje poškodovan. Trem večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 19 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 1. 6 .2020, od 6. ure in 2. 6. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Grosuplju, Želimljah in Ljubljani izsledili in prijeli 22 tujcev (drž. Afganistana in Maroka) , ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Vlomi:
V Trbovljah je bilo vlomljeno v dva vikenda, od koder je bilo odtujeno orodje in oprema. Skupna škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit in računalnik. Škoda znaša okoli 700 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bila odtujena žaga in kosilnici. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke KTM. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Prometni nesreči:
Včeraj, okoli 12.30 je na Ižanski cesti prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je z desnim delom vozila vozil po kolesarski stezi in trčil v kolesarja, ki se je pravilno peljal v isti smeri. Kolesar je padel in se huje poškodoval. Policisti še vedno preverjajo okoliščine prometne nesreče in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj okoli 19. ure je na Dunajski cesti voznica osebnega vozila pri zavijanju desno odvzela prednost kolesarju, ki se je pravilno pripeljal po kolesarski stezi. Kolesar je lažje poškodovan, voznici pa je bil izdan plačilni nalog.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran