radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 171 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali enkrat.

Dopoldan so policisti v Portorožu ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila. Vozilu je potekla registracija 1. 3. 2020, odvzete so bile registrske tablice in vozilo izločeno iz prometa.

Ob 13.05 je bila prometna nesreča v Matavunu. 68-letni voznik z okolice Divače je v levem ovinku zapeljal v desno in preko robnika, zatem pa trčil v betonski obcestni zid. Od tam pa ga je odbilo v levo, kjer je ponovno trčil v betonsko obcestno ograjo. V nesreči se je poškodoval, odpeljali so ga v SB Izola. Odrejen je bil strokovni pregled.

Ob 13.34 je med Župančiči in Koštabono (zaselek Kortine) zagorel traktor. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi - prišlo je do samovžiga pod armaturno ploščo, traktor in škropilnica, ki je bila priklopljena na traktor, sta zgorela v celoti. 48-letni voznik ni poškodovan.

V Bertokih je nekdo z ograjene kmetijske parcele ukradel motokultivator, vreden 2.000 evrov.

Ženska je popoldan prijavila, da je v Postojni večji pes napadel njenega psa. Policisti so ugotovili, da psa nista bila na povodcu in sta se prosto gibala, zatem pa sta se zagrabila med seboj. Večji pes je ugriznil manjšega. Obema lastnikoma je bil izdan plačilni nalog, za lastnika večjega psa iz Postojne pa bo podano tudi poročilo na VURS.

Preko mejnega prehoda Jelšane je popoldan v Slovenijo z osebnim avtomobilom vstopil 29-letni državljan Hrvaške z dvema sopotnikoma. Policisti so jim zasegli prepovedano drogo (manjše količine tablet, rjave prašnate snovi ...). Vozniku je bil odrejen alkotest, ki je bil negativen, zatem pa opravljen hitri test, ki je bil pozitiven na opijate. Sledi obdolžilni predlog.

Na Krožni cesti v Kopru je nekdo izpred stanovanjske hiše ukradel žensko gorsko kolo znamke Nakamura, tip Emotion, vredno 300 evrov.

Poostren nadzor hitrost in enosledna vozila
Policisti Postaje prometne policije Koper so v nedeljo, 31. 5. 2020, izvedli poostren nadzor, v katerem so posvetili pozornost prekoračitvam hitrosti in vožnji z enoslednimi vozili. Osredotočili so se predvsem na nepravilna prehitevanja, nespoštovanje prometne signalizacije in nespoštovanje hitrosti na regionalnih cestah.

Nadzor je potekal na obalnih vpadnicah in regionalni cesti med Postojno in Koprom. V nadzoru so kontrolirali 17 voznikov enoslednih vozil. Med kontrolo so ugotovili 8 prekrškov in voznikom izdali plačilne naloge. Enemu vozniku, ki je kljub omejitvi 90 km/h, vozil s hitrostjo 146 km/h pa so zaradi prekoračitve hitrosti izven naselja odvzeli vozniško dovoljenje in zanj napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče za prekrške. Istočasno so policisti Postaje prometne policije Koper izvajali tudi meritve hitrosti in ugotovili 31 kršitev. V naselju so ugotovili 9 prekoračitev, izven naselja 12 kršitev, na avtocesti pa 10 kršitev. Zoper voznike motornih vozil so napisali 29 plačilnih nalogov, enega tujca so oglobili, za voznika motornega kolesa pa napisali obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 1. 6. 2020 od 6.00 ure, do torka, 2. 6. 2020 do 6.00 ure, obravnavali skupno 13 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo (od tega so nam italijanski varnostni organi vrnili 4 osebe). Policisti PP Kozina so obravnavali 7 oseb, policisti PP Ilirska Bistrica pa 2 osebi. Obravnavane osebe po državljanstvih: Afganistan 13.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran