radio tomi predvajalnik

policija splosniTatvina tovornega vozila na Kobariškem
Policiste OKC PU Nova Gorica so danes, 2. junija ob 7.37 uri, obvestili o tatvini tovornega vozila (kombi) na Kobariškem. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec včeraj, 1. junija 2020 okoli 23. ure, z dvorišča v Kobaridu odvzel tovorno vozilo s hladilno komoro znamke Fiat Ducato, bele barve, letnik 2016, registrskih oznak GO DC-431, vrednega približno 15 tisoč evrov ( https://www.policija.si/medijsko-sredisce/dogodki-v-zadnjih-24-urah/104337-v-kobaridu-ukraden-fiat-ducato ) in se z vozilom odpeljal neznano kam. Policisti PP Bovec okoliščine navedenega kaznivega dejanja še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec vlomil v parkirano osebno vozilo na Goriškem
Včeraj, 1. junija ob 12.38 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v parkirano osebno vozilo znamke Renault v Novi Gorici (Delpinova ulica). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v zadnjih dneh pristopil do omenjenega vozila in razbil steklo na oknu zadnjih desnih vrat avtomobila. Storilec je nato pregledal notranjost vozila, vendar iz njega ničesar odtujil. Po dejanju je nepridiprav kraj zapustil in odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

S ciljem preprečevanjem tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličete na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete Policijo (več preventivnih nasvetov na spletni strani: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/432-vlomi-v-vozila ).

Vožnja pod vplivom alkohola
Včeraj, 1. junija ob 22.27 uri, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica izven naselja Vogrsko ustavili 45–letnega voznika osebnega avtomobila 45-letnega osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po določilu 113.a člena Zakona o prekrških), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči II. kategorije na Ajdovskem lažje poškodovan voznik osebnega avtomobila
Včeraj, 1. junija ob 14.49 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije zaradi nepravilne strani vožnje v Ajdovščini in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (manjše tovorno in osebno vozilo). Po sedaj zbranih podatkih je 60–letni voznik tovornega vozila vozil po regionalni cesti iz Vipave proti Ajdovščini. V omenjenem naselju (Vipavska cesta) je med vožnjo zapeljal na nasprotno stran vozišča in čelno trčil v drugo osebno vozilo, s katerim se je peljal 69–letni voznik osebnega avtomobila. V prometni nesreči je bil voznik osebnega avtomobila predvidoma lažje telesno poškodovan in so ga kasneje reševalci NMP ZD Ajdovščina z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina. V prometni nezgodi je na vozilih nastala materialna škoda. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo 60-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran