radio tomi predvajalnik

prometna policijaMed 4. in 31. majem 2020 je po vsej državi potekala nacionalna preventivna akcija za večjo varnost kolesarjev. V tem obdobju so policisti prilagodili svoje aktivnosti, da bi tej ranljivi skupini prometnih udeležencev zagotovili večjo varnost v cestnem prometu. Več o preventivni akciji lahko preberete na: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/104343-v-majski-preventivni-akciji-za-vecjo-varnost-kolesarjev-nasteli-1-905-krsitev

Na območju Policijske uprave Maribor smo med izvajanjem preventivne akcije oz. poostrenih aktivnosti ugotovili 563 kršitev cestno prometnih predpisov. Med njimi je bilo 519 kršitev kolesarjev in 44 kršitev voznikov motornih vozil, ki so ogrožali kolesarje. Zaradi teh kršitev smo 434 kršiteljem izrekli globo, 84 kršiteljev smo opozorili, zoper 45 kršiteljev pa smo podali obdolžilne predloge na pristojno sodišče.

Med kršitvami kolesarjev smo pri 41 kolesarjih ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola. V 13 primerih je koncentracija znašala nad 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odkrili smo tudi 4 kolesarje, ki so kolesarili pod vplivom prepovedanih drog.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran