radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 158 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in tri tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali petkrat.

V Sežani je nekdo namerno poškodoval avtomat za napitke in s tem povzročil za 1500 evrov škode.

V Postojni je nekdo iz trgovine ukradel več kosov oblačil. V Kopru pa so v eni od trgovin prijeli moškega, 64-letnega državljana Hrvaške, ki je ukradel več kosov prehrambenih artiklov. Isti moški je ukradel tudi prehrambene artikle v eni od izolskih trgovin. Sledi mu kazenska ovadba.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od torka, 2. 6. 2020 od 6.00 ure, do srede, 3. 6. 2020 do 6.00 ure, obravnavali skupno 50 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Od tega so nam italijanski varnostni organi vrnili 35 oseb. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 14 oseb, policisti PP Kozina pa 1 osebo. 8 oseb je do danes zaprosilo za mednarodno zaščito in so bile nastanjene v azilni dom.

Obravnavane osebe po državljanstvih:

  • Afganistan 16,
  • Pakistan 12,
  • Maroko 9,
  • Bangladeš 5,
  • Iran 5,
  • Alžirija 1,
  • Slonokoščena obala 1,
  • Sudan 1.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran