radio tomi predvajalnik

policija splosniV manjši prometni nezgodi v Ajdovščini udeleženi dve vozili
Včeraj, 2. junija zgodaj popoldne, so policisti v Ajdovščini obravnavali prometno nezgodo I. kategorije z majhno poškodbo in v kateri sta bila udeležena 72-letni voznik osebnega avtomobila in 20-letni voznik tovornega vozila, državljan Poljske. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so ajdovski policisti skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa odstopili od ogleda prometne nesreče in izdali obvestilo o odstopu, saj sta voznika in vozili izpolnjevali pogoje za udeležbo v cestnem prometu.

Na Idrijskem sta se fizično sprla dva moška
Včeraj, 2. junija v popoldanskih urah, so policiste PP Idrija obvestili o telesni poškodbi na območju Idrije, kjer sta se fizično sprla dva moška. V omenjenem sporu je bila ena oseba predvidoma lažje poškodovana in je zdravniško pomoč poiskala v ZD Idrija, nato pa je bila napotena na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prav tako je v omenjenem sporu prišlo do poškodovanje tuje stvari (poškodovanje mobilnega telefona). Idrijski policisti primer še preiskujejo in bodo enega od udeležencev spora na podlagi vseh ugotovljenih dejstev kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina kolesa
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 2. junija, na območju Solkana obravnavali tatvino kolesa. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec nedavno prišel do ene od stanovanjskih hiš v Solkanu, kjer je z lesenega podesta ukradel nezaklenjeno kolo tipa Cross country, bele barve z rdečimi črtami, in s kolesom odšel neznano kam. Po zaključku preiskave omenjene tatvine bodo novogoriški policisti podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Z namenom preprečevanja tovrstnih kaznivih dejanj policisti PU Nova Gorica tudi tokrat opozarjamo, da so tatvine koles pogosta kazniva dejanja, saj je v Sloveniji ukradenih oziroma prijavljeno pogrešanih letno približno 3.000 koles. Tatovi tudi niso izbirčni; kradejo vse vrste koles, ne glede na vrednost in znamko. Zanje je najbolj pomembno, da je njihov podvig čim bolj enostaven. Zato policisti svetujemo, da raje dobro zavarujete svoje kolo in ne ponujate priložnosti nepridipravom. Prav tako svetujemo, da si zapišete podatke o kolesu (v pomoč vam je lahko naslednji obrazec: https://www.policija.si/images/stories/Preventiva/Kriminal/IMG/OpisKolesa_Obrazec.jpg ), po možnosti ga fotografirajte. Oškodovanci ob prijavi tatvine namreč običajno vedo povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar Policiji dodatno otežuje raziskovanje teh dejanj. Več je podatkov, ki jih policisti dobijo ob prijavi tatvine, večja je možnost, da se kolo identificira in nazadnje tudi vrne lastniku (več preventivnih nasvetov Policije na naslednji spletni strani: https://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/434-tatvine-koles ).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran