radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 174 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 45 dogodkov, s področja javnega reda in miru 52 dogodkov in s področja prometne varnosti 64 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 2 vloma in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Šestim večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 13 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med 2. 6 .2020, od 6. ure in 3. 6. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Novem kotu izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Maroka) , ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Vloma
V Centru je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Hrastniku so vlomili v aparat za pijačo, od koder so odtujili izdelke. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Prometni nesreči
Včeraj, nekaj pred 20. uro se je na Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesarka pri vključevanju v promet odvzela prednost vozniku, ki je trčil vanjo. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana na UBKC Ljubljana. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 15. ure je v Podgorici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku, ki je pravilno pripeljal nasproti. V nesreči se je potnica v udeleženem vozilu lažje poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran