radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so v začetku prejšnjega tedna oz. 25. maja ob 20. uri, na kontrolni točki v Vrtojbi pri vstopu v Republiko Slovenijo kontrolirali 28–letnega voznika tovornega vozila znamke Mitsubishi (z italijanskimi registrskimi številkami), državljana Romunije.

Pri preverjanju so policisti ugotovili, da je bilo tovorno vozilo odtujeno v Italiji in je zanj razpisano iskanje v šengenskem informacijskem sistemu. V nadaljevanju postopka so policisti pri pregledu dokumentov za vozilo ugotovili, da romunski voznik poseduje pooblastilo za uporabo vozila, ki naj bi ga vozniku izročil dejanski lastnik vozila. Izkazalo se je, da je pooblastilo ponarejeno. Policisti so tovorno vozilo in ponarejene dokumente zasegli, 28-letnega državljana Romunije pa bodo kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prikrivanje (po prvem odstavku 217. člena KZ-1) in suma kaznivega dejanja Ponarejanje listin (po prvem odstavku 251. členu KZ-1). Glede obravnavanega primera so policisti obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Gre za drugi podoben primer v relativno kratkem času na kontrolni točki v Vrtojbi. Naj spomnimo, policisti PPIU Nova Gorica so 25. aprila letos na vstopni kontrolni točki na Vrtojbi prav tako obravnavali 37-letnega voznika osebnega vozila znamke BMW X4, državljana Romunije, ki je vozil v Veliki Britaniji ukradeno osebno vozilo, dokumenti vozila so bili ponarejeni, prav tako je vozil s ponarejenim vozniškim dovoljenjem. Vozilo in dokumenti so mu bili zaseženi. Zoper 37-letnega osumljenca iz Romunije je bila podana kazenska ovadba na Državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine vozila in ponarejanja listin (več v obvestilu za javnost PU Nova Gorica dne 30. 4. 2020).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran