radio tomi predvajalnik

policija splosniVčeraj se je, zaradi povečanja varnostne problematike na slovensko-hrvaški meji v zadnjih tednih, pričel poostren nadzor, ki bo na območjih Policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Koper potekal do 5. junija 2020. Več informacij v sporočilu za javnost na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/104352-s-poostrenim-nadzorm-zelimo-ustaviti-narascajoci-trend-nezakonitih-prehodov-meje

Kot je v včerajšnji izjavi za javnost poudaril namestnik v. d. generalnega direktorja policije Jože Senica, je na t. i. balkanski poti zaznati precejšnje povečanje števila migrantov, posledično pa se s tem povečuje tudi pritisk na slovensko mejo. Namen nadzora je migrantom in organizatorjem nezakonitih prehodov meje sporočiti, da se pot preko Slovenije ne izplača.

Čeprav na območju PU Maribor poostren nadzor ne poteka, pa policisti tudi na tem območju, tudi ob pomoči Slovenske vojske, zavzeto in odgovorno nadziramo državno mejo in preprečujemo nedovoljene prehode le-te. Večino prijetih tujcev takoj po zaključenih postopkih predamo varnostnim organom Republike Hrvaške. Zato tudi mi migrantom in organizatorjem nezakonitih prehodov meje sporočamo, da se pot preko Slovenije, tudi na območju PU Maribor, ne izplača.

Tako so policisti npr. včeraj, malo pred 8. uro na območju PP Ptuj prijeli pet tujcev, ki so se skriti v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, izmaknili mejni kontroli na MMP Gruškovje. Med njimi so bili trije državljani Maroka, en Alžirec in en Libijec. Vse so po končanem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj, malo pred 13. uro so policisti na območju PP Ptuj prijeli še štiri državljane Afganistana , ki so se skriti v priklopnem tovornem vozilu makedonskih registrskih oznak, izmaknili mejni kontroli na MMP Gruškovje. Vsi bodo po končanem postopku predani hrvaškim varnostnim organom. Do takrat smo jih nastanili v Center za tujce.

Sinoči, ob 22.45 pa so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili štiri skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse štiri so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Sinoči, okoli 21. ure pa so policisti v Plaču prijeli štiri tujce, dva državljana Sirije in dva državljana Palestine, ki so pri bivšem mejnem prehodu želeli nedovoljeno prestopiti državno mejo med Slovenijo in Avstrijo. V postopku so policisti ugotovili da so vsi štirje prosilci za mednarodno zaščito v Sloveniji, kar jim omogoča prosto gibanje po ozemlju celotne države. Po postopku so se sami vrnili v Azilna doma v Ljubljano oz. Logatec.

Z našimi aktivnostmi pri varovanju državne meje (tudi na meji z Avstrijo) bomo, z vsemi razpoložljivimi policisti in z vso razpoložljivo tehnično opremo, neumorno nadaljevali tudi v prihodnje.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran