radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 186 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 46 dogodkov, s področja javnega reda in miru 51 dogodkov in s področja prometne varnosti 63 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 2 vloma in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o katerih bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami, ter nesrečo v kateri je bila kolesarka huje poškodovana. Petim večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Med 3. 6 .2020, od 6. ure in 4. 6. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Ljubljani in Babnem polju izsledili in prijeli 8 tujcev (drž. Maroka, Irana in Pakistana) , ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Vloma
V Centru je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder so bili odtujeno prenosni računalniki, nakit in denar. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prometni nesreči
Včeraj, okoli 9.uri je na Tbilisijski cesti prišlo do prometne nesreče med voznico osebnega vozila in kolesarjem. Nesrečo je povzročil kolesar, ki je zaradi nepravilnega premika s kolesom trčil v bok avtomobila, padel po tleh in se lažje poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Včeraj, okoli 9. ure je v tunelu Jasovnik na štajerski avtocesti v smeri Maribora prišlo do naleta štirih vozil. Nesrečo so povzročili trije vozniki, ki so vozili na prekratki varnostni razdalji. V nesreči se je potnik v enem izmed vozil lažje poškodoval. Povzročiteljem je bil izdan plačilni nalog.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran