radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 200 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Zasegli prepovedano drogo
Policisti PP Metlika so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo pri 45-letnemu osumljencu z območja Metlike. Med hišno preiskavo so našli in zasegli več posod s posušenimi rastlinskimi delci, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo in brizgalke, napolnjeno s snovjo, za katero prav tako obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Nekaj manj kot 4 kg posušenih rastlinskih delcev in zasežene brizgalke so poslali v analizo, na podlagi katere bo izdelano strokovno mnenje. Policisti nadaljujejo s preiskavo in bodo zoper 45-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

zaseg droge metlika 1

zaseg droge metlika 2

zaseg droge metlika 3

zaseg droge metlika 4

(Foto: PP Metlika)

Tatvina motorja
Med 19.30 in 22.30 je z dvorišča stanovanjskega bloka na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu nekdo odtujil motor Suzuki GSX-R modro bele barve. Lastnika je oškodoval za okoli 5500 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Trebnjega izsledili in prijeli državljana Maroka, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopek s tujcem še ni zaključen.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran