radio tomi predvajalnik

policija splosni37-letni motorist na Ajdovskem huje kršil cestnoprometne predpise
Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 4. junija ob 10.50, na regionalni cesti v naselju Potoče vozniku motornega kolesa izmerili hitrost vožnje 98 kilometrov na uro, ki na predpisan znak policista ni ustavil in odpeljal naprej proti Ajdovščini. Pobeglega voznika so policisti dohiteli v naselju Cesta, kjer je bila zaradi del na vozišču ustavljena kolona vozil (v smeri Ajdovščine). Ko je pobegli motorist za seboj opazil policijsko vozili z modrimi lučmi je prehitel kolono ustavljenih vozil in po približno 200 metrov vožnje po levem smernem vozišču zavil z regionalne ceste na dovozno pot k eni od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. Ko so policisti pripeljali do motorista, ki so ga policisti v preteklem obdobju že imeli v postopku, je slednji znova pospešil in zapeljal čez makadamsko parkirišče in nato čez travnik nazaj na regionalno cesto, kjer je med drugim z motornim kolesom zbil tudi stožce, ki so označevali delo na vozišču in z vožnjo nadaljeval nazaj proti naselju Potoče. Zasledovanje motorista je bilo iz varnostnih razlogov prekinjeno. Policisti PP Ajdovščina bodo zoper 37–letnega hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče skupaj s predlogom za odvzem motornega kolesa zaradi več kršitev prometne zakonodaje (kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o motornih vozilih in Zakona o voznikih).

V prometni nesreči izven naselja Šempas lažje poškodovana sopotnica v osebnem vozilu
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 4. junija ob 14.37 uri, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije izven naselja Šempas (pri ekološkem otoku pri stari šoli) in v kateri je bil udeležen 66-letni voznik osebnega avtomobila. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je omenjeni voznik vozil po povezovalni cesti iz Šempasa proti naselju Vogrsko. V levem ovinku je izgubil oblast nad vozilom, tako da je z vozilom posledično zapeljal v obcestni jarek na levi strani vozišča. V prometni nesreči je bila predvidoma lažje poškodovana 58–letna sopotnica v avtomobilu, nastala je materialna škoda. Kasneje je bila poškodovana oseba odpeljana v šempetrsko bolnišnico na nadaljnje zdravljenje. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so zavarovali kraj dogodka in poškodovano vozilo dvignili iz jarka. Prometni policisti bodo 66-letnemu povzročitelju prometne nezgode zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev 45. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči na Tolminskem udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 4. junija ob 15.36 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči na območju naselja Slap ob Idrijci (Občina Tolmin), kjer je prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nezgodo povzročila 64-letna voznica, ki se je zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zaletela v zadnji del drugega avtomobila, ki ga je vozil 57–letni voznik. Kasneje so 64-letno voznico na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin in jo zaradi bolečin odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Policistom PP Tolmin in reševalcem so na kraju pomoč nudili gasilci PGD Tolmin. Povzročiteljici prometne nezgode bo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Neznanec se je na Goriškem znesel nad osebnim avtomobilom
Včeraj, 4. junija popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v Novi Gorici (Tumova ulica), kjer je neznanec v obdobju zadnjih petnajstih dni na osebnem avtomobilu poškodoval oz. razbil desni del vetrobranskega stekla. Zaradi omenjenega nezakonitega ravnanja je na vozilu nastala materialna škoda v višino približno 500 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran