radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 preko vikenda sprejel:

  • 20 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 8 s telesnimi poškodbami;
  • 15 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 11 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Dogodki:

  • V soboto ponoči je v Cerkljah na Gorenjskem pogorel osebni avtomobil in nadstrešek. Nastala je materialna škoda. Policisti še vodijo postopek.
  • Včeraj popoldan so blejski policisti obravnavali manjši požar v kuhinji objekta. Škoda ni nastala.
  • V Kranjski Gori je v petek moški padel z lestve. Škofjeloški policisti pa so obravnavali padec osebe iz objekta na tla. Obakrat gre za telesne poškodbe.
  • V Kranjski Gori je kolesar pri skoku padel v gorskem kolesarskem parku. Imel je zaščitno opremo. Utrpel je hujše poškodbe.
  • Divjad je bila zadnji dan zbita na cesti Šenčur – Voklo, Tenetiše, na priključku Kranj vzhod in Naklo ter na Ljubelju in Posavcu. Voznike in motoriste pozivamo k bolj previdni vožnji skozi gozdove in območja, kjer se pogosto zadržuje divjad. Tam zmanjšajte hitrost in bolj opazujte okolico.

policija splosniPromet
Gorenjski policisti so minuli vikend obravnavali osem prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. V šestih je podan sum na lažje poškodbe udeležencev, pri dveh pa na hujše.

Motoristi so bili udeleženi v nesrečah v Vadičah, Bohinju, Podkorenu in na Jezerskem. V Vadičah je mopedist s potnico na ovinku trčil v avtomobil, ki je pravilno pripeljal nasproti. V Bohinju je motorist med prehitevanjem trčil v avtomobil, ki je polkrožno obračal. V Podkorenu je motorist s potnico v avtomobil pred seboj trčil zaradi prekratke varnostne razdalje. Na Jezerskem pa je motorist padel zaradi neprilagojene hitrosti vožnje.

V drugih nesrečah pa so bili udeleženi vozniki osebnih vozil in en udeleženec s skirojem. Na Visokem pri Poljanah se je voznik zaradi vožnje preblizu roba ceste prevrnil na bok. V Gozd Martuljku in Kranju sta trčila po dva osebna avtomobila, v Lescah pa voznica avtomobila in udeleženec s skirojem.

Udeležence pozivamo k večji previdnosti pri vožnji. Določen vpliv na udeležence ima tudi že vročina. V vročih dnevih se pri voznikih pogosteje pojavi utrujenost, ki močno poslabša zbranost, nujno za varno udeležbo v prometu. Med daljšo vožnjo si večkrat vzamete čas za odmor in zaužijete dovolj tekočine. Pomembna je tudi pravilna nastavitev klimatske naprave. Na cestah je tudi vedno več motoristov in kolesarjev, ki jih tudi pozivamo k previdnosti in uporabi ustrezne zaščitne opreme.

Začetek nadzora nad motoristi:

Kriminaliteta
V Trbojah je bilo z objekta odtujeno orodje, v Struževem pa očala. V Svetem Duhu so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Na Loki v Tržiču je bil po vlomu v hišo odtujen denar. V Vopovljah pa je bilo vlomljeno v več vozil. Iz štirih je bil odtujen denar, ki je bil »skrit« pod sedežem, v nahrbtniku, v predalu armaturne plošče, na zadnjem sedežu. Gre za vaš denar. Poskrbite zanj. Vrednih stvari ne puščajte v vozilih.

Gore in drugi dogodki
Minuli vikend je bilo pestro v prometu in tudi v gorah. Na cestah se je zgodilo osem prometnih nesreč s telesnimi poškodbami, na težje dostopnih terenih pa štirje zahtevni dogodki. Na Golici je ekipa za helikoptersko reševanje s policijskim helikopterjem pomagala planincu zaradi bolezenskega stanja. V Bohinju so z gasilci in reševalci pomagali padalcu, ki je padel v jezero. Na sedlu pod Veliko Babo so z gorskimi reševalci rešili planinca, ki je zdrsnil. Zgrešil je pot in padel v globino. V še enem primeru pa so gorski reševalci na Pristovškem Storžiču nad Jezerskim pomagali izgubljenemu planincu.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran