radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 255 klicev, od tega 73 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 11 kaznivih dejanj,
  • 4 prometne nesreče I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije, v kateri sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
  • 5 povoženji divjadi,
  • 1 kršitelju smo zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli vozilo,
  • 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 8 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih,
  • 1 kršitelju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja.

policija splosniPRIJELI DVA DRŽAVLJANA AFGANISTANA
Včeraj popoldan so policisti na območju PP Podlehnik prijeli 2 državljana Afganistana, ki sta pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopila iz Hrvaške v Slovenijo. Postopek s tujcem še poteka.

OSTAL BREZ VOZILA
Danes, nekaj po 1. uri so policisti na Ptuju ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega so mu vozilo, ki ga je vozil, zasegli. Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,69 mg/l alkohola.

Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

NEVARNA VOŽNJA V CESTNEM PROMETU
Sinoči, okoli 21.45 se je v Ločkem vrhu, na lokalni cesti Osek-Benedikt, zgodila prometna nesreča, v kateri sta se dve osebi lažje telesno poškodovali. Takrat je 25-letni moški vozil neregistrirano motorno kolo (cross), na katerem je imel še 22-letno sopotnico. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometni znak in padel. Oba s sopotnico sta se lahko telesno poškodovala in so ju z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so ugotovili, da voznik zraven tega, da je vozil neregistrirano, nezavarovano in tehnično neizpravno motorno kolo, tudi nima vozniškega dovoljenja, med vožnjo ni uporabljal predpisane zaščitne čelade, elektronski alkotest pa je pokazal, da je imel v organizmu 0,94mg/l alkohola.

Policisti ga bodo kazensko ovadili pristojnemu sodišču zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu, za naštete prekrške pa mu bodo izdali plačilni nalog. Plačilni nalog bodo izdali tudi sopotnici, saj tudi ona ni uporabljala predpisane zaščitne čelade.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran