radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 188 nujnih primerih in na številko "113" skupno prejeli 824 klicev. Obravnavali so 23 prometnih nesreč, pri katerih se je 1 oseba huje, 9 pa lažje telesno poškodovalo. S področja kriminalitete so obravnavali 19 tatvin, 4 vlome, 2 poškodovanji tuje stvari in 4 kazniva dejanja nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 30 primerih (9-krat v zasebnih prostorih in 21-krat na javnem kraju).

Petek, 26. 6.
Ob 9.00 uri so koprski policisti 20 letnemu domačinu zasegli predelan skuter Piaggio Zip 25. Zoper njega sledi obdolžilni predlog.

V dopoldanskih urah so policisti v Kopru obravnavali 3 ločena kazniva dejanja nasilja v družini. 23-letnemu, 39-letnemu in 68-letnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja žrtvam, zoper vse pa bo v nadaljevanju podana tudi kazenska ovadba.

Ob 13.42 je na cesti Črni Kal - Osp po vozišču padel 65-letni kolesar. Policisti so ugotovili, da je bil v nesreči samoudeležen. Kolesarja so oskrbeli reševalci, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

V Bošadragi je nekdo tekom dneva ukradel neregistrirano motorno kolo Gilera Runner 125, črne barve. S tem je lastnika oškodoval za približno 1.000 EUR. Policisti za storilcem poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

Na cesti Lokev - Divača je ob 21.31 prišlo do prometne nesreče v kateri se je lažje poškodoval 27-letnik. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik zaradi vožnje pod vplivom alkohola zapeljal s ceste. Alkotest mu je pokazal rezultat 0,98 mg/l. Zoper 27-letnika bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

V gostinskem lokalu v Luciji so ob 22.08, zaradi glasne glasbe posredovali piranski policisti. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru so kršitelju na kraju izdali plačilni nalog, sledi pa tudi hitri postopek z odločbo zoper odgovorno osebo gostinskega lokala.

V večernih urah je nekdo vlomil v turistični apartma v Piranu ter od tam ukradel več tehničnih predmetov, last turistov iz Avstrije. Policisti so na kraju opravili ogled in zbrali obvestila, po končani policijski preiskavi pa bo zoper storilca podana kazenska ovadba.

Ob 22.33 so policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v Izoli. Z razgovorom so ugotovili, da je javni red in mir kršil 41-letni domačin, kateremu so policisti izdali plačilni nalog.

Sobota, 27. 6.
Malo po polnoči so policisti v Piranu 43-letnemu domačinu zasegli manjšo količino prepovedane droge heroin. Sledi hitri postopek z odločbo.

Ob 00.20 so piranski policisti posredovali zaradi glasne glasbe v gostinskem lokalu v Luciji. Kršitelju so na kraju izdali plačilni nalog, zoper odgovorno osebo gostinskega lokala pa sledi hitri postopek z odločbo.

Na cesti Portorož - Valeta so ob 06.03 izsledili 54-letnega drž. Španije, ki je vozil kombinirano vozilo Opel pod vplivom alkohola. Alkotest mu je pokazal 0,70 mg/l, zato so mu odredili pridržanje in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Preko noči je nekdo v Portorožu prišel v odklenjen apartma, v katerem sta spala turista in iz predsobe ukradel denarnico. Avstrijskega turista je s tem oškodoval za 1.500 EUR. Policisti bodo o tem kaznivem dejanju zbrali dodatna obvestila in zoper storilca napisali kazensko ovadbo.

Ob 13.21 so v ankaranskem kampu Adria posredovali koprski policisti. Na kraju so ugotovili, da je tam vpil in se hotel pretepati 37-letnik iz Radovljice. Ker s kršitvijo javnega reda in miru ni prenehal niti po prihodu policistov so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog.

Na koprski plaži je ob 15.14 prišlo do spora med tremi osebami. Dve osebi (oba državljana Ukrajine), s kršitvijo javnega reda in miru nista prenehala niti po prihodu policistov na kraj, zato so jima policisti odredili pridržanje in jima izdali vsakemu svoj plačilni nalog.

Preko dneva je nekdo v Kopru ukradel kolo z motorjem Yamaha YQ 50, zelene barve, reg. št. KP 8C-K1. Lastnik je bil s tatvino oškodovan za 600 EUR. Sledi kazenska ovadba.

Ob 17.32 sta se pred gostinskim lokalom v Kopru stepla dva moška. Policisti so jima po ugotovljenih okoliščinah izdali plačilna naloga.

Na obalni cesti v Portorožu je ob 23.57, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji padel 48-letni motorist in se pri tem lažje telesno poškodoval. Reševalci so na kraju oskrbeli in ga odpeljali na zdravljenje izolsko bolnišnico. Po ugotovitvi vseh okoliščin bo zoper voznika motornega kolesa izveden ustrezen ukrep.

Nedelja, 28. 6.
Ob 00.18 so sežanski policisti posredovali zaradi prepira med zakoncema. Kršitelju, 54-letnemu moškemu, so policisti izdali plačilni nalog.

V Portorožu so policisti ob 2. uri ustavili voznika osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal 0,61 mg/l. Med postopkom so mu zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge. 30-letnemu Koprčanu je bilo odrejeno pridržanje in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu sledi obdolžilni predlog, za posest prepovedane droge pa bo zoper njega uveden hitri postopek z odločbo.

Ob 04.48 so piranski policisti zaradi glasne glasbe posredovali na portoroški plaži. 27-letnemu Ljubljančanu so zaradi motenja nočnega miru in počitka izdali plačilni nalog.

V zadnjem tednu dni je nekdo vlomil v klet enega od stanovanjskih blokov v Luciji in od tam odtujil moško gorsko kolo znamke Cube Frizz, črne barve. Lastnika kolesa je neznanec s tem oškodoval za približno 2.000 EUR. Sledi kazenska ovadba.

Preko noči je bilo vlomljeno tudi v gostinski lokal v Kopru. Storilec je preiskal notranjost in od tam odtujil 100 EUR menjalne gotovine. Tudi v tem primeru bo podana kazenska ovadba.

Ob 20.36 so kozinski policisti obravnavali nasilje v družini. 32-letnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja žrtvi. Obenem so mu zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,76 mg/l) začasno odvzeli tudi vozniško dovoljenje. Za nasilje sledi kazenska ovadba, za vožnjo pod vplivom alkohola pa obdolžilni predlog.

Ob 21.13 so koprski policisti posredovali zaradi spora med partnerjema. 41-letnemu domačinu so zaradi kršenja javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Na lokalni cesti Hruševje – Prestranek je ob 21.55 prišlo do prometne nesreče pri kateri se je huje poškodovala 38-letna ženska. Policisti so ugotovili, da je zaradi neprilagojene hitrosti po cestišču padla kolesarka, ki med vožnjo ni uporabljala zaščitne čelade. Poškodovano so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je ostala na zdravljenju. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovljenih okoliščinah bo izveden ustrezen ukrep.

Ponedeljek, 29. 6.
Piranski policisti so v zadnji noči obravnavali 3 vinjene voznike. Ob 01.05 so zaustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,77 mg/l. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali. Ob 01.21 so zastavili še enega 26-letnika, ki je vinjen vozil kolo z motorjem. Alkotest mu je pokazal 0,49 mg/l, policisti pa so ugotovili tudi, da sploh nima vozniškega dovoljenja. Skuter so mu zasegli. Ob 03.28 so ob kontroli prometa ugotovili, da je osebno vozilo vinjen vozil tudi 32-letnik, doma iz Sečovelj. Rezultat alkotesta mu je pokazal 0,67 mg/l, zato so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper vse tri sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti v obdobju od petka 26. 6. do danes 29. 6. obravnavali 13 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

Obravnavani po enotah:

  • PP Il. Bistrica 5
  • PPIU Koper 5
  • PP Koper 3

Od obravnavanih je 1 oseba zaprosila za mednarodno zaščito, zato je bila odpeljana v azilni dom v Ljubljano. 4 osebe so že bile vrnjene hrvaškim varnostnim organom (HVO) še 4 pa bodo tekom današnjega dne vračane HVO. 4 osebe pa so bile nastanjene v Center za tujce.

Po državljanstvih:

  • Afganistan 10
  • Pakistan 3

VARNOST MOTORISTOV
Med 29. junijem in 12. julijem bo potekala preventivna akcija za večjo varnost motoristov. Namen akcije je osveščati motoriste in mopediste o odgovorni in preudarni vožnji ter pomenu samozaščitnega vedenja v prometu. V tem času bomo policisti izvajali tudi poostren nadzor, predvsem na tistih relacijah, ki so pri motoristih že tradicionalno bolj priljubljene, a zanje ponekod tudi nevarne.

Motoristi, preden se odpravite na pot, se prepričajte, da je motor tehnično brezhiben. Uporabljajte zaščitno opremo (čelada, kombinezon, ščitnik hrbtenice, škornji in rokavice). Oprema naj bo živahnih barv, da vas drugi udeleženci lažje opazijo. Vedno vozite s prižganimi lučmi. Vožnjo prilagodite omejitvam hitrosti in razmeram na cesti. Na daljših relacijah načrtujte postanke na poti, v poletni vročini pa ne pozabite na pitje zadostnih količin vode. Alkohol in droge ne sodijo v promet!

Več informacij na: https://bit.ly/2YxrlPu

Jure Griljc, mag. prav.
samostojni policijski inšpektor I
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran