radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 140 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 23 dogodkov, s področja javnega reda in miru 43 dogodkov in s področja prometne varnosti 50 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, vlom in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 4 prometne nesreče z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan kolesar. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 16 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 28. 6. 2020, od 6. ure in 29. 6. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Željn, Zajčjega Polja in Ljubljane izsledili in prijeli 12 tujcev (drž. Bangladeša in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil klimatsko napravo. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Drzna tatvina
Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena 24. 6. 2020 na območju Bežigrada. Neznani storilec je po telefonu zamotili starejšo oškodovanko s pogovorom o poštnih storitvah, da je ta zapustila stanovanje. Med tem je iz stanovanja odtujili nakit in tako lastnico oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Vse občane opozarjamo na previdnost. Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Ob odhodu od doma, četudi "stopijo samo za vogal", naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s sabo. Več:https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-osebnega-premoenja/100133-policisti-opozarjamo-na-drzne-tatvine-v-vasih-domovih

Policisti policijske postaje Ljubljana Šiška preiskali kaznivo dejanje tatvine iz vozila s pomočjo motilca zaklepanja
22. 5. 2020 smo bili obveščeni o kaznivem dejanju velike tatvine, kjer je neznani storilec iz vozila v parkirni hiši na območju Šiške odtujil prenosni računalnik. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 40-letni osumljenec v družbi s še eno osebo s pomočjo motilca preprečil, da bi se vozilo oškodovanca zaklenilo, nato pa iz vozila odtujil prenosni računalnik. S tem si je pridobil okoli 1.500 evrov protipravne premoženjske koristi. Osumljencu je bilo odrejeno pridržanje in je bil zaradi suma kaznivega dejanja velike tatvine priveden k preiskovalnemu sodniku, kjer je bil v takojšnjem postopku tudi obsojen. V preteklosti je bil že obravnavan za tovrstna dejanja.

Policisti policijske postaje Ljubljana Center odvzeli prostost storilkama vlomov
Policisti so bili 22. 6. 2020 obveščeni o vlomu v večstanovanjski stavbi na območju centra Ljubljane. Pri tem je oškodovanec na kraju zalotil in zadržal 20 in 18 letni osumljenki, državljanki Hrvaške. Slednji sta pred tem izkoristili odsotnost oškodovanca, skozi vhodna vrata vlomili v stanovanje, nato pa iz njega odtujili nakit. Policisti so osumljenkama odvzeli prostost in ju pridržali. Pri njih so našli odtujene predmete v vrednosti okoli 2.500 evrov. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta podoben vlom izvršili tudi 5. 6. 2020, vendar pa iz drugega stanovanja nista odtujili ničesar, povzročili sta za okoli 200 evrov škode. Obema je bilo za čas zbiranje obvestil odrejeno pridržanje in sta bili zaradi suma kaznivega dejanja velike tatvine privedeni k preiskovalnemu sodniku, ki je za obe odredil pripor. V preteklosti sta bili za tovrstna kazniva dejanja večkrat obravnavani v drugih državah, ena pa tudi na območju Republike Slovenije.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 19.20 se je na Tesnikarjevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 17. uro se je na Poljski poti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila pri vključevanju v promet iz neprednostne makedamske ceste odvzel prednost motoristu. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Varno z motorjem v poletje!
Ta teden se začenja preventivna akcija za večjo varnost motoristov, ki bo potekala od 29. junija do 12. julija 2020. Namen akcije je osveščati motoriste in mopediste o odgovorni in preudarni vožnji ter pomenu samozaščitnega vedenja v prometu in jih opozoriti, na nujnost prilagajanja svojih motorističnih izkušenj razmeram na cesti. V tem času bomo policisti izvajali tudi poostren nadzor. Več na: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/104703-varno-z-motorjem-v-poletje

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran