radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 26. 6. in 29. 6. intervenirali v 180 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 693 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila petim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 66-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, drzne tatvine, lahke telesne poškodbe, groženj, ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

Policist v svojem prostem času prijel drznega tatu
27. 6. nekaj po 16. uri smo bili obveščeni o ropu prodajalne na Dvoru. Neznanec naj bi ob plačevanju artikla z roko segel preko pulta in iz odprte blagajne odtujil denar ter pobegnil. Kriminalist Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, ki je bil službe prost, se je s svojim sinom nahajal v bližini in opazil neznanca, ki je bežal iz prodajalne. Pognal se je za roparjem, ki je bežal po ulicah in večkrat spremenil smer bega, ga uspel ujeti, ob pomoči sina pa sta ga zadržala do prihoda policistov. Policisti in kriminalisti so osumljencu, ki so ga že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper osumljenca na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja drzne tatvine.

Vlom
V noči na 26. 6. je v okolici Straže nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Škode je za okoli 300 evrov.

Huje poškodovan motorist
27. 6. nekaj po 17. uri se je zgodila prometna nesreča pri Črešnjevcu pri Semiču. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 57-letni voznik motornega kolesa KTM pri vožnji po klancu navzdol zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel. Huje poškodovanega motorista so oskrbeli v UKC Ljubljana.

Izsledili pobeglega povzročitelja nesreče
Policisti so bili 26. 6. okoli 13. ure obveščeni o prometni nesreči v Šrangi pri Mirni Peči, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo in odpeljal s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so pobeglega povzročitelja nesreče izsledili in ugotovili, da je 30-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Novega mesta proti Mirni Peči. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste ter trčil v prometno signalizacijo in jo poškodoval. Ugotovili so še, da 30-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj je zanj v veljavi prepoved vožnje, vozniško dovoljenje pa mu je bilo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov pred dnevi odvzeto. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili tudi preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,24 miligramov alkohola (2,6 g/kg). Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Voznika oglobili zaradi počasne vožnje in oviranja prometa
26. 6. popoldne smo prejeli obvestilo voznika, da na cesti Novo mesto - Metlika voznik tovornega vozila z natovorjenimi osebnimi avtomobili vozi zelo počasi in se ne umakne ter s tem sprosti daljšo kolono vozil, ki peljejo v isti smeri. Policisti so voznika tovornega vozila bosanskih registrskih oznak izsledili, ustavili in mu zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izrekli globo. Zakon o pravilih cestnega prometa namreč določa, da voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Voznik vozila, ki vozi na čelu kolone z nižjo hitrostjo od največje dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, za katerim se nabere kolona vozil, se mora, če ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

Mladoletnika pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj
Policisti PP Novo mesto so v noči na 27. 6. med kontrolo prometa v Novem mestu ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen polo. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da gre za mladoletnika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,69 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 28. 6. so tudi brežiški policisti v Dečnem selu ustavili mladoletnika, ki je vozil osebni avtomobil. Ugotovili so še, da vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,36 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola tudi traktorist
Brežiški policisti so bili 28. 6. zvečer obveščeni o nevarni vožnji traktorista, ki naj bi v Kapelah med vožnjo raztresal bale in vijugal po vozišču. Policisti so 63-letnega voznika izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da vozi neregistriran kmetijski traktor, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,52 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Stara Lipa, Damelj, Sinji vrh, Balkovci (PP Črnomelj) in Podgračeno (PP Brežice), med 26. 6. in 29. 6. izsledili in prijeli 52 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 24 državljani Bangladeša, 13 državljani Afganistana, devetimi državljani Irana in šestimi državljani Alžirije še niso zaključeni.

Kršitelju zasegli zvočnik
Policisti PP Novo mesto so bili 26. 6. v večernih urah obveščeni o motečem predvajanju glasne glasbe v naselju v okolici Novega mesta. Ugotovili so, da je glasno glasbo predvajal 51-letni moški, ki tudi po prihodu policistov ni upošteval njihovih opozoril in je s kršitvijo nadaljeval. V skladu s pooblastili so mu akustično napravo zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Med interveniranjem pa so kršitelju zasegli tudi devet rastlin prepovedano konoplje in zoper njega uvedli postopek o prekršku.

Na mejnem prehodu Obrežje gasili požar
Na mejni prehod Obrežje je 27. 6. dopoldne pripeljal voznik osebnega avtomobila Ford mondeo hrvaških registrskih oznak. Pred mejno kontrolo na izstopu je pod pokrovom motorja vozilo pričelo goreti. Policisti PMP Obrežje, vajeni številnih nepredvidljivih okoliščin in dogodkov, so se takoj odzvali in z gasilnimi aparati uspešno pogasili požar in preprečili večjo škodo.

pozar obrezje 1

pozar obrezje 2 

(Foto: PU Novo mesto)

Hude poškodbe pri delu s traktorjem
O nesreči pri delu s traktorjem na Vrhu pri Hinjah so bili policisti obveščeni 27. 6. popoldne. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 65-letni moški s traktorjem s priključeno koso po brežini kosil travnik. Med delom se je ustavil, da bi očistil delujočo koso, takrat pa se je traktor, na katerem ni bilo potegnjene ročne zavore, pričel premikati in moškemu zapeljal preko nog. Hudo poškodovanega moškega, ki ga je med nesrečo poškodovala tudi delujoča kosa, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran