radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 200 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 63 dogodkov, s področja javnega reda in miru 52 dogodkov in s področja prometne varnosti 53 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 10 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 17 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami, nesreči, v kateri sta bili huje poškodovana peška in voznica osebnega vozila in smrtno prometno nesrečo. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju in 10 krat v zasebnem prostoru (2 osebi sta bili pridržani).

Med 29. 6. 2020, od 6. ure in 30. 6. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rajnehava in Ljubljane izsledili in prijeli 20 tujcev (drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
V Domžalah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in šest parov smuči. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V centru v Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo znamke Ghost, črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

Drzna tatvina
Včeraj smo bili obveščeni o drzni tatvini, ki se je zgodila okoli 12. ure v Šiški. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je neznani moški od zadaj pristopil do oškodovanca in mu iz vratu iztrgal verižico. Po dejanju je pobegnil v smeri Gotske ulice.

Opis storilca:

  • moški visok okoli 180 cm, star 20-25 let, močne športne postave, oblečen v črtasto majico belo modre barve in kavbojke.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj pred 12. uro se je Kamniški cesti v naselju Srednje Jarše zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil in kombija. Po do sedaj znanih podatkih je do prometne nesreč prišlo, ker je voznica, ki je vozila iz smeri Domžal proti Kamniku nepravilno prehitevala vozilo pred seboj. Čelno je trčila v vozilo, ki je pripeljano nasproti, nato pa jo je odbilo in je trčila še v vozilo, ki ga je prehitevala in kombi, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Pri tem se je voznica huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo. V nesreči se je lažje poškodovala tudi ena izmed potnic v udeleženem vozilu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče in bodo izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 10. ure se je v Hrastniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška huje telesno poškodovala, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obvestili pristojno tožilstvo.

Včeraj, okoli 6. ure se je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker se je kolesarka nepravilno vključila v promet in trčila v vozilo. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v kateri je umrl voznik
Včeraj okoli 18.30 je 46-letni voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti iz Planine proti Grčarevcu v občini Logatec. Ko je pripeljal do desnega ovinka, je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v kovinsko zaščitno ograjo, ki jo je prebil in zapeljal v prepad, globine okoli 30 metrov. Zaradi hudih poškodb je voznik umrl na kraju prometne nesreče. Policisti so opravili ogled kraja nesreče in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obvestili pristojno tožilstvo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran