radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 73 nujnih primerih in na številko "113" skupno prejeli 254 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč, pri katerih se je 1 oseba huje telesno poškodovala, pri ostalih pa je nastala le materialna škoda. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin, 2 vloma, 2 poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 5 primerih (1-krat v zasebnem prostoru in 4-krat na javnem kraju).

Ob 11 uri smo bili obveščeni o delovni nesreči, ki se je zgodila na gradbišču pri naselju Beka. Policisti so na kraju ugotovili, da se je tam prevrnil delovni stroj Volvo, ki ga je upravljal 51-letni moški iz Nove Gorice. Moški se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Po vseh ugotovitvah bodo policisti na okrožno državno tožilstvo poslali poročilo.

Preko noči je nekdo vlomil v gostilno na Črnem Kalu in iz notranjosti odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za 400 EUR. Sledi kazenska ovadba.

Ob 14.30 so kozinski policisti zaustavili 32-letnega voznika osebnega voznika, ki je odklonil strokovni pregled na mamila. Ker je bil pozitiven na hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Iz urgence SB Izola nas je nekaj minut po 22 uri poklical 61-letni moški in povedal, da je bil pri Nožedu samoudeležen v prometni nesreči. Policisti so ugotovili, da je moški pri odcepu za Nožed padel z motorjem in pri tem utrpel hudo telesno poškodbo. Alkotest je pokazal 0.00 mg/l. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin prometne nesreče, sledi ustrezen ukrep.

Ob 22.23 je prišlo do požara v trgovini v Ankaranu. Gasilci so požar pogasili, kriminalisti pa trenutno opravljalo ogled in ugotavljajo vzrok požara. O ugotovitvah bodo obvestili državno tožilstvo.

V Portorožu so policisti ob 02.21 ustavili 24-letno voznico osebnega vozila, kateri je alkotest pokazal rezultat 0.69 mg/l. Prepovedana ji je bila nadaljnja vožnja ter začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper nje bo sodniku za prekrške podan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper smo v zadnjih 24ih urah obravnavali 16 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

Obravnavani po enotah:

  • PP Il. Bistrica 5
  • PPIU Koper 11

Nihče od obravnavanih na območju Slovenije ni zaprosil za mednarodno zaščito. 11 oseb je bilo nameščenih v Center za tujce v Postojni, 5 pa je bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom.

Po državljanstvih:

  • Afganistan 2
  • Pakistan 14

Jure Griljc, mag. prav.
samostojni policijski inšpektor I
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran