radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 210 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Nesrečo povzročil voznik mopeda
Brežiški policisti so bili nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči na Gregorčičevi ulici v Brežicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 16-letni voznik mopeda, ki je odvzel prednost vozniku osebnega avtomobila. Voznik mopeda je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran moped. Moped so mu zasegli, o kršitvah cestno prometnih predpisov pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prometna nesreča pri Družinski vasi
Nekaj pred 20. uro se je zgodila prometna nesreča pri Družinski vasi. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v betonski podporni zid. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 30. 6. pri Ponikvah izsledili in prijeli državljana Bangladeša in pet državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V bližini so prijeli še tri državljane Slovenije, za katere obstaja sum, da so tujcem omogočili nezakoniti prehod in jih nameravali prepeljati v notranjost države. Zasegli so jim tudi osebni avtomobil znamke Audi in avtomobil znamke BMW slovenskih registrskih oznak. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tanče Gore, Zapudja (PP Črnomelj) in Jesenic (PP Brežice) izsledili in prijeli še sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s štirimi državljani Maroka, državljanom Tunizije, državljanom Alžirije in državljanom Afganistana še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran