radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 261 klicev, od tega 104 interventne oz. takšne, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 19 kaznivih dejanj,
  • 1 osumljenca smo pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 11 oseb lahko telesno poškodovalo,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,
  • 5 povoženji divjadi,
  • 15 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 na javnih krajih in 10 v zasebnih prostorih,
  • 1 kršitelja javnega reda in miru smo pridržali do streznitve,
  • 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja.

policija splosniVOZNIK V PRIPOR
V petek, 26. 6. 2020, smo vas obvestili o treh obravnavanih nedovoljenih prehodih državne meje. Med drugim smo vas obvestili, da so policisti tistega dne, okoli 5. ure na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili tri skrite tujce in sicer dva državljana Sirije in enega Iranca, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Voznik, 48-letni turški državljan je vse tri tujce skrival v kabini vozila, ki ga je vozil. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) so mu policisti takrat odvzeli prostost in ga pridržali. Po zbranih obvestilih so ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredil pripor.

Ostalim prijetim tujcem so policisti zavrnili vstop v državo in jih napotili nazaj na območje Hrvaške.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA
Včeraj zjutraj so imeli policisti PP Gorišnica v postopku državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznih dovoljenj. Policisti so ga oglobili.

PRIJELI DRŽAVLJANA PAKISTANA
Včeraj popoldan so policisti na območju PP Podlehnik prijeli državljana Pakistana, ki je pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopil iz Hrvaške v Slovenijo. Postopek s tujcem še poteka.

PRIJELI PET TUJCEV
Včeraj popoldan so policisti na območju PP Podlehnik prijeli 1 državljana Afganistana in 4 državljane Nepala, ki so pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopili iz Hrvaške v Slovenijo. Postopek s tujci še poteka.

IZKORISTILA NEPOZORNOST
Neznana storilka je 16. 6. 2020, okoli 8. ure prišla v stanovanje oškodovanke na Teznem v Mariboru, pod pretvezo, da je medicinska sestra. Izkoristila je nepozornost oškodovanke in ji iz omare odtujila 10.000 evrov gotovine.

Policiji je bilo dejanje naznanjeno šele včeraj.

MOPEDIST SE JE HUDO TELESNO POŠKODOVAL
Včeraj zgodaj popoldan je 55-letni voznik mopeda v Jastrebcih, zaradi neprilagojene hitrosti z mopedom trčil v traktorski priključek – mulčer, ki ga je pripetega na traktor v isti smeri pred njim vozil 64-letni traktorist. Mopedist, ki v organizmu ni imel alkohola, se je v trčenju hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v SB Ptuj.

Traktorist je imel v organizmu še dovoljenih 0,20 mg/l alkohola. Mopedistu bodo policisti izdali plačilni nalog.

KAR 11 TELESNO POŠKODOVANIH
Včeraj popoldan se je na Dogoški cesti v Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri se je lahko telesno poškodovalo kar 11 oseb. Zaradi neupoštevanja pravil o prednosti je 19-teni voznik osebnega avtomobila trčil v kombinirano vozilo, ki ga je vozil 42-letni voznik. V trčenju sta se zraven obeh voznikov lažje telesno poškodovala še oba sopotnika v osebnem avtomobilu in vseh sedem sopotnikov v kombiniranem vozilu.

Štiri poškodovane so v UKC Maribor prepeljali z reševalnim vozilom, ostali so zdravniško pomoč v UKC Maribor poiskali sami. Enega od poškodovanih so zaradi komplicirane poškodbe prepeljali v UKC Ljubljana, vendar je njegova poškodba vseeno opredeljena kot lažja.

Policisti bodo vozniku osebnega avtomobila izdali plačilni nalog. V kolikor bi se stopnja poškodovanega, ki je v UKC Ljubljana, kasneje opredelila kot huda, bodo voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Takšne usmeritve je policistom podala tudi pristojna dežurna državna tožilka, ki so jo o nesreči obvestili.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran