radio tomi predvajalnik

policija splosni3. 7. 2020, so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje dveh neprijavljenih shodov.

Prvi shod se je pričel okoli 18. ure, ko so se protestniki pričeli zbirati na Prešernovem trgu. Zbrana skupina okoli 80 protestnikov je nato s Prešernovega trga odšla na Trg Republike.

Drugi neprijavljen protest se je okoli 17.30 pričel na Prešernovem trgu, nato pa je okoli 2.500 zbranih protestnikov organizirano odšlo v smeri proti Slovenski cesti, ter krožilo med ulicami v centru mesta in se nato zbralo na Trgu Republike.

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev obeh protestnih shodov, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Dogodka sta potekala mirno, so pa policisti zaprli več ulic v okolici zaradi zagotovitve varnosti.

Policisti so pri varovanju shodov opravili 36 postopkov ugotavljanja identitete in trenutno ugotovili dve kršitvi Zakona o javnih zbiranjih. Nadaljujejo zbiranje obvestil glede dogodka in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran