radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 206 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 47 dogodkov, s področja javnega reda in miru 36 dogodkov in s področja prometne varnosti 73 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 13 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 6. 7. 2020, od 6. ure in 7. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Turjaka, Male Gore, Ivanjega Sela, Željn in Ljubljane izsledili in prijeli 35 tujcev (drž. Maroka, Pakistana, Afganistana, Egipta, Sirije in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in prenosni računalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Grosuplju neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil denar. Povzročil je za okoli 800 evrov materialne škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj po 17. uri se je na primorski avtocesti med Vrhniko in Logom zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik osebnega vozila ni vozil v po sredini prometnega pasu in je trčil v tovorno vozilo. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 17. ure se je na Obvozni cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena mopedist in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik mopeda zaradi nepravilnega premika trčil v motorista, ki je peljal mimo njega. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.66 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 12. ure se je na cesti od Sadinje vasi proti Češnjicam zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran