radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko "113" skupno prejeli 277 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč, pri katerih je nastala zgolj materialna škoda. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin, vlom in 2 kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 6 primerih, 2-krat v zasebnih prostorih in 4-krat na javnem mestu.

Dnevni dogodki
V Strunjanskem drevoredu je ob 13.30 prišlo do naleta treh osebnih vozil. Pri prometni nesreči je nastala zgolj materialna škoda. Policisti so 23-letni voznici, ki je povzročila prometno nesrečo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, izdali plačilni nalog.

V zadnjih nekaj dneh je neznanec vlomil v ladijski kontejner v Luciji. Kaj je ukradel še ni znano. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 17.36 so policisti v Dolu pri Hrastovljah ustavili 44-letnika, ki vozil osebno vozilo brez vozniškega dovoljenja, prav tako je je imel na vozilu nameščene registrske tablice, ki niso pripadale vozilu. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa bo podan tudi obdolžilni predlog sodniku za prekrške

Tekom dneva je neznani storilec iz osebnega vozila, parkiranega v Fiesi, izvršil tatvino denarnice. Lastnika je s tem oškodoval za približno 500 EUR. Sledi kazenska ovadba.

Ob 21.23 sta se v Kopru sprla mlajša fanta. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru so policisti 20-letnemu Koprčanu izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper smo v zadnjih 24ih urah obravnavali 23 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

Nihče od obravnavanih na območju Slovenije ni zaprosil za mednarodno zaščito. Ena oseba bo vrnjena italijanskim varnostnim organom, ostali pa bodo tekom dneva vračani hrvaškim varnostnim organom.

Po enoti obravnave

  • PPIU Koper 9
  • PP Il. Bistrica 12
  • PP Koper 2

Po državljanstvih:

  • Pakistan 6
  • Irak 4
  • Afganistan 11
  • Alžirija 1
  • Mali 1

Jure Griljc, mag. prav.
samostojni policijski inšpektor I
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran