radio tomi predvajalnik

policija splosniNeznanec si je prilastil pozabljeni mobilni telefon
Včeraj, 8. julija okrog poldneva, so policisti PP Nova Gorica obravnavali sum kaznivega dejanja zatajitev v Novi Gorici (Erjavčeva ulica). Z zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno da je oškodovanec okoli 11.30 ure na klopci blizu ene od šolskih ustanov pozabil mobilni telefon znamke Iphone 7, črne barve. To je izkoristil neznanec, ki je pozabljeni mobilni telefon naključno našel in si ga protipravno prilastil. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec z grafiti porisal fasado večjega objekta na Goriškem
Danes, 9. julija nekaj po 8. uri zjutraj, so policisti PP Nova Gorica v Novi Gorici obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, kjer je neznani storilec z barvnim razpršilom porisal z grafiti fasado večjega objekta v središču Nove Gorice. Z omenjenim nezakonitim ravnanjem je nepridiprav oškodovancu (javni zavod) povzročil za približno 800 evrov materialne škode. Odgovorna oseba oškodovanega javnega zavoda je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja. Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici (več o preprečevanju vandalizma na spletu policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-osebnega-premoenja/445-brez-vandalizma-je-lepe-zaustavimo-ga ).

Poškodovanje vetrobranskega stekla osebnega avtomobila
Včeraj, 8. julija 2020 popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali dogodek v cestnem prometu na cesti med Banjšicami in Kalom nad Kanalom. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila znamke VW Polo peljala za tovornim vozilom neznanih registrskih številk iz Banjšic proti Kalu nad Kanalom. Med vožnjo je v vetrobransko steklo njenega vozila priletel kamenu izpod koles pred njo vozečega tovornega vozila. Zaradi kamna je nastala poškodba na vetrobranskem steklu avtomobila. Policisti PP Nova Gorica so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V prometni nezgodi II. kategorije na Bovškem se je poškodovala 53-letna kolesarka iz Nemčije
Včeraj, 8. julija ob 15.13 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni, da se je na med vožnjo po glavni cesti Bovec – Kobarid blizu naselja Srpenica (Občina Bovec) poškodovala 53-letna kolesarka, državljanka Nemčije; vzrok je bil prekratka varnostna razdalja omenjene tuje kolesarke. Z zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da je kolesarka vozila v skupini po cesti iz Bovca proti Kobaridu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v bližini vasi Srpenica kolesarka premočno stisnila zavoro in posledično padla po tleh in se predvidoma lažje poškodovala (poškodba oz. sum zloma komolca). Nemško državljanko so kasneje oskrbeli v urgentnem centru šempetrske bolnišnice.

V prometni nesreči I. kategorije v Idriji udeleženi dve osebni vozili
Policisti PP Idrija so včeraj, 8. julija ob 15.40 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v križišču v Idriji in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 24–letni voznik avtomobila peljal iz Triglavske ulice preko križišča z Gregorčičevo ulico. Pri tem je izsilil prednost (neupoštevanje prometne signalizacije) 63–letnemu vozniku drugega osebnega avtomobila, ki je v tistem trenutku pravilno vozil po prednostni, glavni cesti II. reda št. 102. V prometni nesreči nihče od udeleženih voznikov ni bil poškodovan. Idrijski policisti so 24–letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (vključevanje v cestni promet, kršitev 56. člena ZPrcP) izdali plačilni nalog.

Na Goriškem iz prometa izločili mlajšo kršiteljico cestnoprometnih predpisov
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 8. julija ob 23.20 uri, na območju Šempetra pri Gorici (šempetrska obvoznica) ustavili 22–letno voznico osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da je je vozila z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Policisti so ji vozilo v skladu s prometno zakonodajo zasegli, kršiteljico cestnoprometnih predpisov pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi
Policisti PP Idrija so včeraj, 8. julija, obravnavali povoženje divjadi (srna) s strani voznice osebnega avtomobila na glavni cesti med Idrijo in Godovičem. Ugotovljeno je bilo, da je voznica okrog 7. ure zjutraj med vožnjo na omenjeni relaciji (v smeri Godoviča) zadela omenjeno divjad, pri čemer je na vozilu nastala materialna škoda. Po trku je srna s kraja zbežala neznano kam. Idrijski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako smo bili danes, 9. julija ob 5.30 uri zjutraj, obveščeni o povoženju divjadi (divji prašič) v Kromberku pri Novi Gorici s strani voznika tovornega avtomobila. Tudi v navedenem primeru je na vozilu nastala materialna škoda (poškodovan odbijač). Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran