radio tomi predvajalnik

policija splosniKriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper so konec junija 2020 na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper 47-letnega slovenskega državljana, zaradi utemeljenega suma, da je izvršil kaznivo dejanje Zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti (po 2. odstavku 240. člena Kazenskega zakonika KZ-1B), za kar je zagrožena zaporna kazen od enega do osem let.

Ovadeni, ki prebiva v občini Piran, je leta 2005 od prejšnjega lastnika prevzel lastništvo družinske gospodarske družbe, s sedežem v Kopru. Gospodarsko družbo je uspešno vodil do leta 2008, nato pa je pričel ravnati v nasprotju z interesi družbe in v nasprotju s skrbnostjo dobrega gospodarja. Tako je v obdobju od 2008 do 2013 v imenu in za račun te družbe dajal nezavarovana posojila samemu sebi in svojemu očetu, čeprav je vedel, da večino njih ne bosta nikoli vrnila in jih tudi nista, saj nista imela tega namena. Prav tako je ovadeni v tem obdobju odtujil dve nepremičnini, ki sta bili v lasti gospodarske družbe, in ju neodplačno prenesel nase.

S temi dejanji je sebi in očetu pridobil premoženjsko korist v višini več kot 730.000 evrov.

Navedena družba je od marca 2016 v stečaju.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran