radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 11 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 4 s telesnimi poškodbami;
  • 3 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj vlom in ponareditev denarja.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

  • Na Prisojniku si je planinec včeraj poškodoval nogo. Na poti je nerodno stopil in si pri zdrsu poškodoval nogo. Posredovali so gorski reševalci in ekipa za helikoptersko reševanje v gorah, ki je planinca s policijskim helikopterjem prepeljala v zdravstveno ustanovo. Nesreča se redko zgodi sama od sebe. Običajno je vzrok človeški faktor. Zato opozarjamo na previdnost v gorah. Upoštevajte vremensko napoved, prilagodite turo sebi, uporabljajte ustrezno opremo, na vrhu pa se spomnite, da je potrebno še varno sestopiti.
  • V Lescah so policisti obravnavali prijavo spuščenega psa. Proti skrbniku poteka prekrškovni postopek.
  • Divjad je bila včeraj zvečer zbita na priključku Lesce na gorenjski avtocesti.

policija splosniPromet
Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Na Jezerskem je bila včeraj v nesreči udeležena kolesarka, v Zgornjih Gorjah dva voznika z osebnima avtomobiloma ter povzročiteljem pod vplivom alkohola (0,82 mg/l). Še dve nesreči s poškodbami sta se zgodili danes zjutraj. V Dorfarjah sta bila udeležena kolesarka in osebni avtomobil, v okolici Tržiča pa tovorno vozilo in avtomobil. Pri kolesarki iz nesreče v Dorfarjah je podan sum na težje, pri ostalih pa na lažje telesne poškodbe.

Vlom
V Predosljah je bilo vlomljeno v delavnico in skladišče. Iz delavnice storilec ni odtujil stvari, iz skladišča pa si je prilastil orodje.

Prodaja posod
V Tržiču in Kranju so tujci včeraj v prodajo ponujali posode. V Tržiču jo je neznani tujec na vsiljiv način prodal občanki, v Kranju pa so policisti po prijavi za isto stvar izsledili dva Romuna. O sumljivi prodaji so obveščali pristojno službo finančne uprave, ki je prevzela postopek. Opozarjamo na previdnost pri kupovanju stvari od vrat do vrat, na neobičajnih mestih (recimo parkirišča) in od neznanih oseb, predvsem tujcev. V preteklosti so namreč že bili obravnavali primeri, ko stvari niso bile pričakovane kvalitete, vrednosti ali pa so sumljivega izvora.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran