radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 177 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 35 dogodkov, s področja javnega reda in miru 48 dogodkov in s področja prometne varnosti 56 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 9 tatvin, pet poskusov vlomov in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 19 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med 9. 7. 2020, od 6. ure in 10. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 35 tujcev (drž. Maroka, Tunizije in Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Roparska tatvina:
Včeraj so bili policisti obveščeni o roparski tatvini v eni izmed trgovin v Zagorju ob Savi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec okoli 18 ure, pri plačevanju izdelkov stopil za prodajni pult, odrinil prodajalko in iz blagajne vzel nekaj sto evrov gotovine. Po dogodku je zbežal. Nobena oseba v dogodku ni bila poškodovana. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Opis neznanca:

  • moški star okoli 30 let, visok 180 cm, kratkih temno rjavih las, oblečen v črno jopo, modra trenirka spodnji del, obut v svetle superge.

Policisti Policijske postaje Zagorje ob Savi pozivajo vse, ki imajo kakršne koli informacije, ki bi lahko pomagale pri uspešni preiskavi kaznivega dejanja ter prijetju neznanega osumljenca kaznivega dejanja, da o tem obvestijo Policijsko postajo Zagorje ob Savi na tel. št. 03 56 83 400 ali se zglasijo osebno, pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon Policije 080 1200.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 14. ure se je na Slovenčevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju levo odvzela prednost kolesarki, ki je pripeljala nasproti. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 11. uri se je na Poti na Grič v Ljubljani v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker kolesar ni vozil čim bližje robu vozišča in je trčil v vozilo ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 9. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju desno odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 15. ure se je na cesti od Rovt proti Žirem zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi vožnje preblizu robu padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran