radio tomi predvajalnik

grsPosadka policijskega helikopterja je bila z ekipo za reševanje v gorah danes dopoldan aktivirana kar 4-krat. Serija intervencij se je ob osmi uri zjutraj začela z reševanjem na Planiki pod Triglavom zaradi bolezenskega stanja pri planinki. Istočasno sta sledili reševanji na pobočju Kuric, kjer je omagal planinec, in na Komni, kjer si je planinka poškodovala nogo. Vsi trije so bili prepeljani v bolnišnico Jesenice.

Na območju Planjave v Kamniško - Savinjskih Alpah pa je ekipa še četrtič danes dopoldan reševala planinca, ki je pri sestopu zašel s poti in obtičal na neprehodnem in nevarnem terenu. S pomočjo vitla je reševalec letalec planinca nepoškodovanega spravil v helikopter, nakar je bil odpeljan v dolino.

Nesreče in dogodki se redko zgodijo sami od sebe. Običajno je razlog zanje človeški faktor. Zato znova opozarjamo na previdnost v gorah. Pohodniki upoštevajte vremensko napoved, turo prilagodite sebi, uporabljajte ustrezno opremo, hodite po označenih poteh, pazite na padajoče kamenje in odlome skal, na vrhu pa se spomnite, da je potrebno še varno sestopiti. Ta osnovna pravila vas v veliki meri varujejo pred nesrečo.

https://www.facebook.com/2030823117135166/posts/2635211163363022/

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran