radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 214 klicev, od tega 65 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 10 kaznivih dejanj,
  • 6 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
  • 4 povoženja divjadi,
  • 2 kršiteljema cestno prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju vozila,
  • 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,
  • 1 kršitelja javnega reda in miru smo pridržali do streznitve.

policija splosniPRIJELI ŠTIRI TUJCE
Danes, okoli 3.15 so policisti na območju PP Ormož prijeli štiri državljane Afganistana, ki so pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopili iz Hrvaške v Slovenijo. Postopki s tujci še potekajo.

OSTAL BREZ VOZILA
Danes, malo pred 1. uro zjutraj so policisti na Ormoški cesti na Ptuju ustavili voznika neregistriranega mopeda. V postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega so mu vozilo, ki ga je vozil, zasegli.

Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da voznik v organizmu ni imel alkohola, vendar pa je bil odrejeni mu hitri test za prepoznavo drog, pozitiven na kanabis. Zaradi tega so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odločno odklonil.

Med postopkom so policisti vozniku zasegli še zavitek aluminijaste folije, v kateri je imel posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja.

Po opravljenem preliminarnem testu mu bodo izdali odločbo v t.i. hitrem postopku, za cestno prometne prekrške pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran