radio tomi predvajalnik

prometna policijaMotoristi, mopedisti in kolesarji, poleg pešcev, veljajo za najbolj ogrožene udeležence v cestnem prometu. Žal ugotavljamo, da so slednji tudi med pogostimi kršitelji v cestnem prometu. V Zadnjem tednu smo na območju Policijske uprave Celje posebno pozornost v prometu namenili varnosti motoristov, mopedistov in kolesarjev.

Kontrolirali smo 405 motoristov in mopedistov in ugotovili kar 118 kršitev cestno prometnih predpisov. Od 178 preizkušenih z alkotesti jih je 12 vozilo pod vplivom alkohola. Trije motoristi so vozili pod vplivom prepovedanih drog. 30 voznikov oziroma sopotnikov motornih koles in mopedov pri vožnji ni uporabljajo zaščitne čelade. Zaradi neizpolnjevanja pogojev za vožnjo smo štirim voznikom zasegli motorna kolesa in mopede.

Zaskrbljujoče je tudi obnašanje kolesarjev v cestnem prometu. To poletje skorajda ni dneva, da ne bi poročali o njihovih poškodbah. V zadnjem tednu smo pri kolesarjih zaznali 79 prekrškov. Sedem od 47. kolesarjev preizkušenih z alkotesti, je kolesarilo pod vplivom alkohola. Pri kolesarjih so še vedno najpogostejše kršitve vožnja po napačni strani vozišča ter vožnja z neprilagojeno hitrostjo in vožnja preblizu desnemu robu vozišča.

Ne pozabimo, da so posledice prometnih nesreč pri voznikih enoslednih vozil pogosto zelo hude. Lani sta na našem območju v prometnih nesrečah umrla dva kolesarja in trije vozniki motornih koles. Poskrbimo, da bo letos drugače.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran